Sportief pupillen weekend

Zo op het eind van het zomerseizoen begint het bij sommige jeugdige atleten al een beetje te kriebelen: het crossseizoen komt er aan. Andere atleten leggen de focus nog even op de laatste zomerwedstrijden om nog op de valreep een PR neer te zetten op een van de technische onderdelen. In het weekend van 13 tot15 september stond er weer een hoop op het programma. Op vrijdag de derde en laatste wedstrijd van de onderlinge competitie, op zaterdagmorgen de Brabantse kampioenschappen en de rest van het weekend stond in het teken van het kamp.

Onderlinge competitie
Bij de jongens A-pupillen stonden er 10 atleten aan de start van de onderlinge competitie. Jens Munsters was oppermachtig tijdens deze drie avonden. Hij wist het hoogspringen, de 60m sprint en de 1000m overtuigend te winnen. De eerste plek was dan ook dik verdiend. Jop Slaats werd heel netjes tweede en Linus van Hout maakte het podium compleet. Super gedaan mannen!

Ook bij de meisjes A-pupillen stonden er 10 atleten aan de start. Renske Mennen laat al het hele seizoen zien dat ze op de meerkamp een echte puntenverzamelaar is. Bij de onderlinge competitie was dit niet anders. Ze won se sprint, het kogelstoten en het vortex werpen en was zeer competitief op de overige onderdelen. Een terechte winnares dus. Op de tweede plaats volgde Kirsten van den Hurk, gevolgd door Eline Bartels. Wat een prachtig podium!

Bij de jongens B-pupillen werd Dennis Verbeek beloond voor zijn harde werken. Het hele seizoen is Dennis volop te vinden op de atletiekbaan en dat werpt zijn vruchten af. Hij gaf tijdens de drie  competitieavonden alles en won het hoogspringen overtuigend. Het leverde hem een dik verdiende eerste plek op. De tweede plek werd opgeëist door Loek Reinders en Len Verbeek mocht het derde treedje betreden. Knap gedaan mannen!

Nienke den Engelsman en Meike Maas mochten onderling bepalen wie het hoogste podiumplekje mocht beklimmen. In een zeer sportieve strijd was het Meike die nipt won van haar vriendin Nienke. Met Meike op de eerste plek en Nienke op de tweede plek was het podium in deze categorie compleet. Meike trok Nienke snel op de hoogste trede om samen hun succes te vieren. Fantastisch, wat een sportiviteit.

Luuk van Maasbommel is een kersvers lid van de atletiekvereniging en dat leverde meteen eremetaal op. Als enige in zijn categorie wist hij het verspringen en het slingeren tot een goed einde te brengen en mocht op het hoogste plekje van het podium gaan staan. Proficiat Luuk!

Bij de meisjes pupillen C zijn er beduidend meer atleten die een podiumplekje wilden bemachtigen. Met z’n achten werd er gestreden om een top 3 klassering. Nienke Bartels won de 600m, het hoogspringen, het verspringen en het slingeren en was daarmee duidelijk de beste in haar categorie. Vive Spierings werd heel netjes tweede en Noëlle Martens completeerde het podium. Goed gedaan meiden!

Er waren vier jongens mini pupillen die streden tijdens deze competitie. Jip Verbeek was erg sterk tijdens alle zes de onderdelen. Hij won overtuigend de strijd en mocht plaatsnemen op het podiumplekje met de 1 er op. Dik verdiend Jip! Simon Bartels wist het zilver te bemachtigen en Pim Slaats werd heel netjes derde. Dat maakte het podium compleet, aar ook de nummer vier, Mika Koetsier kreeg een welverdiend applaus. Goed gedaan, talenten!

Merel Maas was supersterk de strijd bij de meisjes mini pupillen. Ze won alle onderdelen en werd daardoor natuurlijk eerste. De goedlachse Janske Mennen werd tweede en Evi den Engelsman werd heel netjes derde. Goed gedaan, meiden!
Zo kwam er een einde aan de gezellige onderlinge competitie. Het waren drie mooie avonden met veel hulp van ouders en een perfecte organisatie. Een topcompetitie!

Nina

Brabants kampioenschappen in ’s-Hertogenbosch
Trainer Sven kondigde een tijdje geleden vol trots aan dat AV-LGD een uitnodiging had ontvangen om twee pupillen teams deel te laten nemen aan de Brabantse clubkampioenschappen Athletic Champs. Op zaterdag 14 september was het eindelijk zover. De A-pupillen en de C-pupillen stonden met een prachtig team aan de start om de strijd aan te binden met talenten uit heel Brabant. Grote verenigingen als Atilla uit Tilburg, Eindhoven atletiek en Prins Hendrik uit Vught selecteerden hun beste atleten en daar stonden onze pupillen vol trots tussen. De wedstrijd begon met een voorstelronde en onze pupillen liepen deze presentatieronde met de prachtige geel-blauwe vlaggen met ons nieuwe logo. Wat een mooi gezicht!

Jip

Het team met A-pupillen bestond uit Eline Bartels, Ise Spierings, Kirsten van den Hurk, Levi van Gemert, Luuk Rooseboom, Myka Kuijpers, Renske Mennen, Dennis Verbeek, Loek Reinders, Meike Maas, Renske Mennen en Nina Flipsen. Er werd door onze jonge talenten veel strijd geleverd. Het publiek werd vermaakt met prachtige worpen, verre sprongen en machtige sprints.

Het team met C-pupillen bestond uit Aafke Mennen, Benthe Coolen, Jip Verbeek, Julia van Duijnhoven, Merel Maas, Nienke Bartels, Noëlle Martens, Puck van de Valk, Simon Bartels en Vive Spierings. Ook hier was het vooral de strijdlust en het doorzettingsvermogen dat opviel. Erg goed gedaan van deze jonge, enthousiaste atleten en hun begeleiders Sven van den Hurk en Koen Terheijden.

Helaas leverden de prestaties geen eremetaal op, maar de Deurnese atleten mogen trots zijn op hun presentatie aan Brabant, op hun inzet en strijdlust. Goed gedaan allemaal!

Kamp in Mierlo
Alsof het nog niet genoeg was, gingen verschillende pupillen vanuit de wedstrijd rechtstreeks naar het altijd gezellige kamp. Na het uitzoeken van een slaapplekje zocht iedereen meteen hun speelmaatje op en was het een groot, gezellig feest. Heerlijk frietjes eten, spelletjes doen, een groot kampvuur en heel weinig slaap om vervolgens op zondag door te gaan met heel veel spelletjes. Aan het eind van de zondagmiddag troffen de ouders vermoeide, voldane snoetjes aan, de ene nog iets smoetsiger dan de andere. Tijd om na zo’n intensief weekend eens lekker onder de warme douche of in een heerlijk bad te stappen. Wat een afsluiting van een heerlijk sportief AV-LGD weekend. Dankjewel voor alle begeleiding, inzet van ouders en trainers. Het was fantastisch!!!