Start to Run: loop niet te hard van stapel

Nadat ze zich in de voorgaande weken keurig aan een opbouwschema hadden gehouden, gingen zes deelnemers aan de cursus Start to Run op 16 november ‘los’ en liepen ‘de drie kilometer’. Tegen die tijd was dat een eitje! Vooral dankzij de persoonlijke en intensieve begeleiding van de vier trainers Henk, Paul, Fiona en Tonny, die gezamenlijk de trainingen gaven. Deelnemer Hanneke: “De begeleiding was boven verwachting. Vooral de individuele aandacht was erg goed.”

Blessurevrij lopen
De beginnende lopers startten eind september bij Lopersgroep Deurne met de cursus Start to Run. Remy, Lieke, Ard, Susan, Miranda, Elly, Hanneke, Manfred, Amanda en Hester deden mee om heel verschillende redenen, zoals meer willen bewegen, het hoofd leegmaken of gemakkelijker op gewicht blijven. De belangrijkste les voor iedereen: let op je lijf en loop niet te hard van stapel om blessurevrij te blijven. Dat is moeilijker dan je denkt! Trainer Paul: “Loop je eigen tempo! Trek je niks van de anderen aan.”

Kletsen tijdens de les
Behalve leerzaam waren de trainingen ook vooral heel leuk. Deelnemer Ard: “Doordat de trainers alle vier heel verschillende oefeningen gaven, was het heel afwisselend.” Gezellig was het ook omdat er veel gekletst werd. Kletsen tijdens de les? Mag dat? Ja, dat móet zelfs. Want als je kletst weet je zeker dat je niet te hard loopt. Tijdens het lopen was er altijd wel een trainer in de buurt die een suggestie gaf, een compliment uitdeelde of aan wie je een vraag kon stellen. Fijn dat vier mensen zoveel tijd willen vrijmaken voor een stel beginners! Trainer Tonny: “Wij willen iedere dag wel trainen! Voor ons is het fijn om onze passie aan anderen te kunnen overbrengen.” Nou, dat is helemaal gelukt! Alle zeven 3km-lopers hebben de smaak te pakken en gaan de komende weken kennismaken in verschillende trainingsgroepen. Een mooi resultaat!