Op zondag 16 februari was het dan zover, de finale van de Limbracross competitie. Op een fantastische locatie en bijna een thuiswedstrijd voor veel AV-LGD leden. In Milheeze stond voor de tweede maal de door GAC georganiseerde Commanderije Cross op het programma: een mooie ronde door het bos en naast het strand, gesteund door veel thuispubliek en Dennis. Dennis? Ja, de storm Dennis gaf sommige lopers nét dat extra zetje in de rug. De jeugdleden waren gehuld in de nieuwe gesponsorde outfits: alle jeugdleden hadden hun nieuwe jack aan wat Milheeze prachtig blauw kleurde. De cross was de laatste kans om een podiumplek te veroveren of te verliezen of nog kans te maken op de bowlingavond voor de junioren of de filmavond voor de pupillen. Genoeg redenen om volle bak de strijd aan te gaan.

Junioren A
Bij de jongens junioren A had Tom Honings eigenlijk geen kans meer om een plekje te stijgen of te verliezen. Ondanks dat, liep hij wel weer sterk op het zware parcours en eindigde op de 4e plek in de cross en wist tevens op de ondankbare 4e plek te eindigen in de competitie. In deze categorie streden Han Baselier en Jesper Gloudemans om hun plekje in de middenmoot. Jesper werd 7e tijdens de cross en bezette plek 8 in het eindklassement. Voor Han Baselier was het precies andersom: plek 8 in de cross en een keurige plek 7 in de competitie. Yente Dielis kwam maar een wedstrijd in actie en wist de 12e plek in het eindklassement te pakken bij de meisjes junioren A.

Pouke

Junioren B
Bij de B-pupillen was Thijs van den Heuvel nog niet helemaal zeker van zijn plek in de competitie en moest dus volle bak gaan in Milheeze. Met een 7e plek in de cross wist hij, net als Tom, de 4e plek te bewerkstelligen in he eindklassement. Een hele nette prestatie Thijs! Bij de meisjes hield Kiara van Haandel het bij een wedstrijd en werd uiteindelijk 21e in het eindklassement. Gelukkig stond er namens de AV-LGD nog een topper aan de start. Pouke van Dijk verkeerde de laatste paar wedstrijden al in een bloedvorm en dat wist ze door te trekken tijdens deze laatste cross. Ongenaakbaar wist ze de cross en de competitie op haar naam te schrijven. Proficiat met deze dubbele overwinning, Pouke!

Junioren C
De laatste wedstrijden loopt John Linders als vanouds. Hij is sterk bij de start en geeft dat veelal een goed vervolg. In Milheeze was het zwaar voor John, maar eindigde keurig in de middenmoot op plek 9. Het leverde hem een 8e plek op in het eindklassement. Ivar was er na een griep toch weer bij, maar de benen waren nog enigszins voorzien van pap. Hij liep desondanks naar een keurige 12e plek in de middenmoot. Hij wist daarmee nipt zijn 4e plek in het eindklassement vast te stellen. Geen goud, zilver of brons, maar een houten plak is een prima resultaat. Heel steady achter Ivar kwam Lars Vermazeren als 13e over de finish, waarmee hij de 11e plek wist te pakken in het eindklassement. Een prima prestatie van een loper die heel graag wil toe groeien naar een topper op de échte lange duurlopen.  Last but not least was het de beurt aan Remco Linders. Remco heeft dit seizoen slechts één wedstrijd gemist. De doorzetter wist in Milheeze wederom weg te blijven van de laatste plek en keurig als 15e te eindigen in de cross. Door zijn vele wedstrijden zijn er genoeg punten verzameld om gewoon 12e te worden van de in totaal 64 deelnemers. En zo zie je maar dat meedoen gewoon loont. Heel netjes van je Remco! Ook in deze categorie liep Timo Flipsen slechts één wedstrijd. Het leverde hem de 50e plek op in het eindklassement.

Er stonden helaas geen meisjes C aan de start in Milheeze, maar twee dames wisten wel een plekje te bemachtigen in het eindklassement. Goedlachse Jikke van Dijk wist de 15e plek én de bowlingavond te bemachtigen, voor Anne de Vries was vanwege haar deelname aan de Zandboscross een 35e plek weggelegd.

Kirsten

Junioren D
Bij de jongens junioren D stonden wederom twee strijders aan de start. Myka Kuijpers had het voornemen om een top 10 plek in het eindklassement te bemachtigen en Dani Koetsier probeert stapje voor stapje te groeien naar een hoger niveau. De wedstrijd was voor de beide heren zwaar, maar ze liepen prima mee in de middenmoot van de wedstrijd. Myka wist met een sterke eindsprint de 13e plek te bemachtigen en dat leverde hem de 8e plek op in het eindklassement. Dani volgde Myka op korte afstand maar kon niet voorkomen dat een Heldense loper tussen de twee AV-LGD-ers in kwam. Dani eindigde de cross als 15e en bezette uiteindelijk de 25e plek in het eindklassement. Bij de meisjes in deze categorie stond er nog best wat op het spel. Bij Lieke Hoogers stond het bowlingavondje op het spel. Ze liep de cross uit als 17e loper en wist de 20e plek in het iendklassement én een avondje bowlen te bemachtigen. Kirsten van den Hurk kon de competitie nog winnen, maar dan moest haar directe concurrente Anouk Langstraat veel punten laten liggen. Al voor de wedstrijd bleek dat Anouk wegens ziekte niet zou deelnemen, dus de weg naar de eerste plek lag open voor Kirsten.  Zoals we Kirsten kennen, pakte ze deze kans met beide handen aan. De eerste plek in de cross ging naar een landelijke topper die voor deze cross was afgereisd naar Milheeze, maar Kirsten wist heel netjes 2e te worden. Zilver tijdens de cross en winnares van de competitie. Geweldig gedaan, Kirsten. Proficiat!

En zo kwam er een einde aan de Limbracross competitie voor junioren. Namens de AV-LGD namen 19 lopers deel aan de verschillende crossen en werd de competitie door twee deelnemers gewonnen. Een prima resultaat, dacht ik zo

Tijn

Jop

Jongens Pupillen A
Bij de jongens pupillen A waren het Tijn de Koning, Jop Slaats, Linus van Hout en Loek Reinders die aan de start stonden. Tijn was een hele tijd uit de running geweest maar kon net op tijd zijn 6e wedstrijd rennen voor een ereplek. Zijn conditie bleek een klap te hebben gehad, maar zijn lange benen had hij nog steeds en kwam een teenlengte te kort voor het podium in Milheeze. Desalniettemin waren de 340 punten voldoende om een grote slag te naar plaats 2 in het eindklassement. Jop Slaats, lange tijd de nummer 1 in het klassement, had zoals altijd een stabiele race in het front en kwam als 5e over de eindstreep: hij bekroonde een ijzersterk crossseizoen met een 4e plek in het eindklassement. Klasse Jop! En wat te denken van Linus: hij liep alweer zijn 5e wedstrijd en laat duidelijk een stijgende lijn zien en had in Milheeze ook nog eens storm Dennis in de rug met een ijzersterke eindsprint. Dat gold ook voor Loek Reinders. Als eerstejaars A had ook hij een stabiel crossseizoen en kan makkelijk mee in het geweld van de A pupillen met maar liefst 117 lopers. Met een krachtige ronde in Milheeze hield hij zich goed staande als 24e in het algemeen klassement. Dennis Verbeek – die vele crossen actief was – kon in Milheeze niet aanwezig zijn, maar ook hij kan met een 37e plek in het eindklassement trots terug kijken.

Zoey

Meike

Meisjes Pupillen A
Nienke den Engelsman, Laura Verhallen, Zoey van Stiphout, Eline Bartels, Meike Maas en Renske Mennen waren de dames die AV-LGD vertegenwoordigden. Ise Spierings moest verstek laten gaan, maar haar mooie 13e stek in het Algemeen klassement kwam niet in gevaar. Want de nummer 12 was niet te achterhalen en heet Nienke den Engelsman. Ze liet zien over een enorme dosis doorzettingsvermogen te beschikken: als eerstejaars A laat ze het hele seizoen al zien gemakkelijk mee te kunnen en in Milheeze – in haar eigen achtertuin – stond ze na 3 dagen ziekbed gewoon aan de start. Ze betaalde haar tol, ging diep, maar kon wel terugkijken op een heel goed seizoen met een 12e plek in een veld van 85 A-pupillen. De andere eerstejaars A – Meike – was ook in Milheeze weer bij de sterksten van de competitie en viel in het eindklassement net buiten de prijzen met een 7e stek. Eline Bartels had in haar eigen woonplaats er flink de pas in. Ze liep lang 8e en had als altijd weer een prachtige eindsprint. Hiermee verstevigde ze haar positie in het eindklassement met een nette 8e plaats. Zoey zoefde ook weer door de bossen. Met krachtige passen had ze wederom een top 10 plek en in het algemeen klassement viel ze nét buiten de top 10. Desalniettemin knappe prestatie en een uithangbord voor de club. Laura Verhallen is nog niet zo lang lid, maar dat ze hard kan lopen liet ze zien in Milheeze. Ze liep netjes in de middenmoot en zal ongetwijfeld volgend jaar haar crossen gaan lopen. En last but nog least: Renske. Ook in Milheeze weer één van de snelsten. Ze moest het talent Anna van der Velden voor haar dulden, maar liep onbedreigd naar een tweede plek in de wedstrijd én een bronzen medaille in het eindklassement. Grote klasse, Renske!

Aafke

Meisjes Pupillen B
Wat een mooi gezicht. Sponsoren Wilco van de gelijknamige Rijschool (vader van Puck en Remi) en Marc van Koning Koudetechniek (vader van Tijn en Saar) zagen liefst 9 pupillen in hun nieuwe jack pronken aan de start. Maar de jassen moesten uit want Aafke Mennen, Nienke Bartels, Vive Spierings, Benthe Coolen, Saar de Koning, Noelle Martens, Julia van Duijnhoven, Puck van der Valk, Lotte Teepen én Lisa Meulendijks gingen vlammen. Een korte ronde ditmaal, waar Aafke een knappe bronzen stek veroverde. Ook in het algemeen klassement pakte ze de bronzen medaille en de meiden van pupillen A zijn gewaarschuwd: Aafke komt eraan! Nienke Bartels is ook enorm krachtig. In ‘haar’ Milheeze werd ze netjes 5e en in het algemeen klassement op een mooie 8e stek. In dit klassement moet ze haar clubgenote Vive voor zich dulden. Vive liep in het geweld in Milheeze naar een 8e plaats. Knap Vive! Sprintster Benthe liep ook alweer haar 8e cross van het seizoen en werd keurig 12e en in het eindklassement 13e. Noëlle noteerde in haar 7e cross een mooie stek in de middenmoot en gaat zich opmaken voor het baanseizoen. Direct na Noëlle kwam Saar binnen: ze liep alweer haar 6e cross en is een hele stabiele loopster. Julia en Puck kwamen in een Deurnes onderonsje terecht die Julia nipt won! Ook in het algemeen klassement hebben beide dames een mooie plek veroverd. Deurnes onderonsje? Dat vonden Lotte en Lisa ook leuk: Lotte liet zien dat ze net íets meer ervaring heeft en kwam 1 seconde voor Lisa binnen, die al weken een stijgende lijn laat zien. Dat beloofd nog wat!

Jongens pupillen C
Pim Slaats deed dit jaar álle crossen mee. De kleine strijder was ook in Milheeze weer goed op dreef en had een felle, prachtige eindsprint in de benen. Het resulteerde in een nette 11e plek en staat hij toch maar mooi op een 7e plek in het eindklassement. Jip Verbeek – die voor de 5e keer mee deed – was als eerste terug van onze club en met een 5e plek steeg hij naar een 12e plek in het algemeen klassement mét 1 wedstrijd minder… Wat als hij er 6 had gelopen? Dat beloofd wat! En Mika Koetsier stond er ook weer. Hij liep zijn eigen tempo en mag heel trots zijn dat hij liefst 5 crossen heeft gelopen. Goed voor de filmavond én een 13e plek in het eindklassement.

Meisjes Pupillen C
Merel Maas en Evi den Engelsman waren de kleine dames die Deurne vertegenwoordigden bij de pupillen C. Merel liep met haar grote passen naar een hele mooie 7e plek en noteerde dezelfde positie in het algemeen klassement: heel knap gedaan Merel! Evi deed daar zeker niet voor onder. Ze liep alweer haar 8e cross en kan terugkijken op een mooi seizoen waarin ze grote stappen gemaakt heeft. Knap Evi!

Jongens Mini pupillen
Simon Bartels was uiteraard weer een van de kanonnen aan de start van de allerkleinsten. Ditmaal werd hij vergezeld door Remi van der Valk. De kleine Remi is een bijtertje en gaan we nog vaker terug zien. De jongeling was al snel terug op het honk met een nette 7e plaats. Even daarvoor was Simon al binnen. De speerwerper in de dop noteerde een 4e plaats en daarmee verstevigde hij zijn positie in het eindklassement, waar bij keurig een bronzen medaille in ontvangst nam. Klasse Simon!

Meisjes Mini pupillen
Janske Mennen staat bij alle wedstrijd bureau’s als eerste op het formulier: ze mist geen wedstrijd en doet altijd mee voor de prijzen. Zowel in de wedstrijd als in het eindklassement noteerde de goedlachse Janske een 4e plaats. Omdat tijdens de Limbra competitie bij de pupillen de eerste 5 huldigt, mocht Janske de beker voor plek 4 én het applaus ontvangen: superknap Janske!

Zo werd de Limbracross competitie in Milheeze prachtig afgesloten. De sponsoren werden direct terugbetaald met prachtige prestaties voor een groot publiek! Wát-een-seizoen! We mogen met recht trots zijn. Prestaties zijn voor de boeken en de roem, maar we moeten niet vergeten dat iedereen zijn best doet, en geniet van de ervaring, het lopen en het buiten zijn! Fantastisch dat er  zoveel mooie crossen worden georganiseerd. Het maakt ons en de jeugdleden trots dat we eensgezind onze mooie Deurnese atletiekvereniging vertegenwoordigen. De basis om verder te groeien met enthousiaste begeleiders en trainers, gemotiveerde atleten en prachtige nieuwe tenues is meer dan goed. Nu positief aan de slag om goed voor de dag te komen tijdens het aanstaande zomerse baanseizoen. De jeugdleden hebben er nu al zin in!