Tonny van Berlo memorial run en BBQ

De naam Tonny van Berlo is natuurlijk een begrip in Deurne en zeker bij de Lopersgroep. Hij was een echte kartrekker en duizendpoot die mede de basis gelegd heeft van de atletiekvereniging Lopersgroep Deurne. Tijd voor de club om postuum iets terug te doen. Afgelopen zaterdag 1 juli was het dan zover, de eerste Tonny van Berlo Memorial run. Zoon Rob en zijn kinderen onthulden voorafgaand aan het sportieve gedeelte een prachtige foto van Tonny bij de atletiekbaan. Een moment om even stil te staan bij onze bijzondere erevoorzitter. Aansluitend zette Frans het clublied in en kon er gestart worden met de 1000m en 3000m.

Rob

Henny

Mooi om te zien dat jong en oud aan de start stond van de run. De 1000m was dan ook een prooi voor de jeugd. Myka Kuijpers wist als eerste te finishen, gevolgd door Remi van de Valk op plek twee en Puck van de Valk op plek drie. Een mooi jong podium, klaar voor de toekomst. De 3000m was een prooi voor de oudere jeugd. Mark van Kessel wist de 3000m het snelste te voltooien, gevolgd door Werner Gentle op plek twee en Wilco Goorts op plek drie. Uiteraard deed Rob van Berlo ook mee en kwam onder luid applaus van het opgekomen publiek over de finish. Het slotakkoord was voor de hardlopers van het eerste uur. Mieke de Kleine en Jan Melkert wisten ook de 3000m te voltooien en werden warm onthaald. Een memorial run waarbij de sportieve inzet van jong tot oud leidt tot saamhorigheid.

Myka

Jan en Mieke

In de vroege avond sloten er meer leden aan voor de jaarlijkse barbecue, want de inwendige mens moet natuurlijk ook verwend worden. Gezellig werd er bijgepraat onder het genot van een hapje en drankje. Als verrassing had de organisatie ook nog U’mtata opgetrommeld. Een kleurrijke percussieband, die samen met jongleergroep Hebbes een spectaculair optreden verzorgde. Rond de klok van 22:00u was er als klap op de vuurpijl een warm onthaal voor de lopers van de Kennedymars op de, door de pupillen en hun trainers,  prachtig versierde baan.

We kijken terug op deze dag met een lach en een traan. Een lach omdat we met jong en oud een mooie, sportieve vereniging zijn, een traan omdat we een bijzondere erevoorzitter missen. Laten we met heel veel trots terug- en vooruitkijken en genieten van het sportieve samenzijn op en rond de atletiekbaan.

Klik voor de foto’s of de uitslagen