Top prestaties pupillen in het zonnige zuiden

Op 17 februari was alweer de laatste cross van de Limbra crosscompetitie. Het zonnetje scheen volop bij de Leudalcross in Haelen en zorgde voor de nodige vrolijke gezichten. Toch was er op een paar pupillen-gezichten nog wat spanning te vinden. Het was ten slotte de laatste cross van het seizoen. Zou het mogelijk zijn om nog een van de 5 podiumplekken in het eindklassement te bemachtigen? Enkele pupillen konden zelfs nog een dubbelslag slaan: zowel een Leudalcross-podiumplek als een competitie-podiumplek. En zelfs waren een paar pupillen afgereisd naar Haelen om op de valreep het fel begeerde bioscoopstoeltje te bemachtigen. Al met al voldoende ingrediënten voor een boeiende cross!

Jop Slaats

Bij de jongens A-pupillen stonden er maar liefst 61 strijders aan de start in Haelen. Een enorm grote groep met daarbij drie AV-LGD toppers. In het heuvelachtige bos waren sowieso alle toppers van de voorgaande crossen aanwezig, wat natuurlijk een prachtige wedstrijd opleverde. Tijn de Koning startte prima en liep tijdens de eerste ronde al goed voorin mee met vlak achter hem Myka Kuijpers én Jop Slaats. Deze drie atleten hebben de competitie zeker glans gegeven dit jaar. Tijn pikte menig podiumplek mee en Myka voerde vaak een dappere strijd om een plekje in de top 5. Als eerstejaars A-pupil streed Jop zeer verdienstelijk om een plekje in de top 10, wat met zo’n groot deelnemersveld een uitstekende prestatie is. De drie toppers liepen in Haelen ook de tweede ronde sterk en bleven hun plekje in de top van de wedstrijd goed vasthouden. Tijn werd in Haelen 6e en dat leverde hem de 2e plek op het eindpodium op. Wat een enorm knappe prestatie Tijn, proficiat!!! Vlak achter hem liep ook Myka een hele sterke wedstrijd en werd keurig 7e. Ook Myka kwam hiermee op het eindpodium en daar mag je kei trots op zijn. Myka, proficiat met je 5e plek! Jop kon ook in Haelen prima mee met het grote geweld. Hij eindigde als 10e en dat leverde een hele knappe 9e plek op in het eindklassement. Dat beloofd wat voor volgend jaar. Erg goed gedaan, Jop!

De strijd bij meisjes A-pupillen werd dit jaar gedomineerd door Anouk Langstraat van ATH en onze eigen Kirsten van den Hurk. In Haelen leverde deze tweestrijd wederom een prachtig schouwspel op. Helaas moest Kirsten haar meerdere erkennen in Anouk, maar de 2e plek in deze cross en de 2e plek op het eindpodium is natuurlijk een geweldige prestatie. Proficiat Kirsten! Als club zijn we natuurlijk trots op de pupillen die op het podium terecht komen, maar we mogen daarbij zeker de doorzetters die het podium (net) niet halen niet vergeten. Ik noem toch maar even de meisjes die er altijd zijn, die altijd bikkelen, strijden en dapper elke wedstrijd weer aan de start staan in de Koninginne-klasse van de pupillen: Renske Mennen, Eline Bartels, Zoey van Lieshout en Ise Spierings, wat hebben we van jullie inzet en strijd genoten. Super!

Renske Mennen

Tijdens de laatste cross stonden deze meiden vanzelfsprekend weer aan de start. Eline loopt het hele jaar erg steady ergens tussen de 10e en 15e plek. Als je bedenkt dat er in totaal 91 A-pupillen hebben meegedaan in deze competitie is dat natuurlijk heel erg knap! Eline liep een keurige wedstrijd en nam elk heuveltje alsof het niets was. Ze werd heel netjes 13e in de cross en eindigde op een keurige 12e plek in het eindklassement. Super goed gedaan Eline! Renske ging in Haelen vol in de aanval en hoopte nog een plekje in de top 10 te kunnen bemachtigen. Hoopte, want het ging na de eerste ronde helemaal mis… Ze zwikte haar enkel om en het was einde wedstrijd. In het eindklassement legde Renske toch nog beslag op de 13e plaats. Hopelijk ben je snel weer hersteld Renske, want het zomerseizoen komt er aan en we kunnen een all-round atleet als jij niet missen bij de Athletic Champs! Zoey is ook altijd van de partij en liep tijdens deze laatste cross van het seizoen keurig in de middenmoot. Ze werd 22e in Haelen en heel netjes 15e in het eindklassement. Fijn dat je er zo vaak bij was, Zoey! Vlak achter Zoey kwam ook Ise aangesneld. Met haar prachtige loopstijl en techniek behaalde ze de 25e plek in de cross en Ise eindigde op een hele nette 18e plek in het eindklassement. Prachtige prestatie, Ise!

Dennis Verbeek

Loek Reinders en Dennis Verbeek waren onze troeven bij de jongens pupillen B. Loek was ontketend in Haelen. Hij liep deze wedstrijd alsof er een troep leeuwen achter hem aan zat. Hij bleef een heel hoog tempo lopen en zelfs de laatste heuvel nam hij alsof het een bergaf ging in plaats van heuvelop. Loek eindigde in Haelen op plek 10 en in het eindklassement op plek 12. Erg goed gelopen, Loek! Ook Dennis was weer van de partij en bleef Loek goed in het vizier houden. Dennis eindigde in Halen op een hele nette 14e plek. Dennis liep 3 crossen dit seizoen, maar eindigde toch in de eerste helft van het eindklassement op de 26e plek. Heel goed gedaan, Dennis!

Sinds dit seizoen hebben we bij de meisjes pupillen B ook twee toppers in de gelederen. Meike Maas en Nienke den Engelsman staan hun mannetje tijdens deze mooie competitie. Meike heeft al menig podiumplek veroverd en in Haelen was dit niet anders. Ze startte prima en liep heel constant haar eerste rondje. Een beetje op reserve want vooraf was gemeld dat  de B-pupillen 2 rondjes moesten lopen. Halverwege bleek dat toch maar één rondje te zijn en Meike zette een hele lange, machtige sprint in met Nienke in haar kielzog. Op karakter wist Meike toch nog net het podium te halen. Ze werd keurig 3e in de cross. In de eindstand kwam haar 2e plek niet meer in bedreiging. Zo veroverde onze eigen Mighty Meike maar liefst 2 bekers in het prachtige Leudal. Wat een topprestatie, Meike! We mogen de prestatie van Nienke ook niet vergeten, want vlak achter Meike werd zij keurig 4e. Omdat Nienke ‘slechts’ vier wedstrijden mee deed, bleef ze in het klassement steken op plek 11. Natuurlijk een prima prestatie én, niet onbelangrijk, een bioscoopstoeltje in de pocket. Goed gedaan, Nienke!

Noëlle Martens

De meisjes C zijn erg goed vertegenwoordigd. Nienke Bartels, Vive Spierings en Aafke Mennen zijn inmiddels bekende namen in het deelnemersveld, maar daar kunnen we inmiddels twee namen aan toevoegen: Puck van der Valk en Noëlle Martens. Vive liep erg sterk in Haelen. De hele ronde liep ze prima mee in de top van het grote deelnemersveld. Ze miste het podium op een haar na en eindigde op de 4e plek in de cross. Overigens was dit wél voldoende om een plekje op het eindpodium te bemachtigen. De 5e plek in de competitie is een prachtig resultaat. Erg goed gedaan Vive, proficiat! Aafke probeert iedere wedstrijd weer een plekje op het podium te bemachtigen. Dat lukt haar dit seizoen al 3 keer. In Haelen was het zware parcours haar net iets minder gezind. Ze eindigde net achter Vive op de 5e plek. Desalnietemin wist ook  Aafke het eindpodium te halen en eiste de 4e plek op. Wat een top prestatie, Aafke. Proficiat! Nienke loopt ook steeds een beetje beter en doet zeker niet onder aan Aafke en Vive. Nienke werd keurig 6e in de cross en dat was eveneens haar eindklassering. Bij de eerste cross van het seizoen in Helmond rolde er na afloop nog een dikke traan over Puck’s snoetje. Die eerste cross was ver en zwaar. Hoe anders was het in Haelen. Dapper beet ze zich vast in het heuvelachtige parcours en behaalde heel netjes de 10e plek. Wat een groei heeft deze pupil doorgemaakt dit seizoen. In het eindklassement werd ze keurig 13e. Super gedaan Puck! Noëlle Martens heeft (vind ik persoonlijk) de mooiste naam van alle pupillen. Dat zegt op zich niets over de prestaties, maar die mogen er ook zijn. Ze hield Puck goed in de gaten en eindigde net achter Puck op plek 12. In het eindklassement stond ze uiteindelijk op plek 16. Niet onbelangrijk, Haelen was de vierde wedstrijd voor Noëlle, dus op de valreep een heerlijke bioscoop-stoel bemachtigd. Erg goed gedaan, Noëlle!

Simon Bartels

Aangekomen bij de laatste, maar zeker niet de minste categorie: de mini-pupillen. We hebben een hele sterke loper in het veld van de mini-pupillen. Zijn naam: Simon Bartels. Wat een kanjer is dat. Simon stond bij zeven wedstrijden aan de start dit seizoen en behaalde bij elke cross een podiumplek. Jawel, ook in Haelen werd hij keurig 3e. Wat heb je dit seizoen fantastisch gelopen, Simon! De organisatie had deze prachtige prestatie helaas gemist en vergat Simon in de uitslag van deze cross. Zo liep de ceremonie protocolaire helemaal mis voor onze Simon. Ook in het eindklassement werd hij op een verkeerd plekje neergezet. Erg jammer, zeker voor zo’n jonge atleet. Hopelijk wordt het een en ander nog rechtgezet, want 3e worden in de Leudalcross en 2e in het eindklassement is grote klasse. Super goed gedaan, Simon!

Dit jaar hebben er maar liefst 28 pupillen deelgenomen aan de verschillende crossen. Dit is volgens mij een record aantal strijders in het prachtige AV-LGD shirt. Met 7 podiumplekken voor AV-LGD sluiten we het Limbracross seizoen dan ook zeker in stijl af. Dit resultaat behaal je als vereniging natuurlijk niet zomaar. In weer en wind stonden keer op keer drie geweldige trainers klaar om de pupillen uitstekend te begeleiden en dat is zowel een compliment als een bedankje waard.

Sven, Koen en Yenthe: kei bedankt!!!

De foto’s van Haelen zijn hier terug te vinden.