Topklassementen voor pupillen AV-LGD tijdens openingswedstrijd HAC

Op Tweede Paasdag vertegenwoordigden 5 fanatieke pupillen de kleuren van onze atletiekclub uit Deurne tijdens de Openingswedstrijd (Athletic Champs) van HAC uit Helmond. Onder zomerse omstandigheden gingen Merel, Noëlle, Meike, Loek en Kirsten de strijd aan met de pupillen van de andere verengingen én op jacht naar PR’s. Wat heet: liefst 11 persoonlijke records rijker en de nodige zweetdruppels armer gingen de moedige pupillen met een grote glimlach naar huis, alwaar de Paaseieren ongeduldig lagen te wachten.

Kirsten – tweedejaars A – is bezig met haar afscheidstournee als Pupil en laat dat niet onbetuigd. Ook in Helmond liet ze zien altijd tot het gaatje te gaan en noteerde een PR op het onderdeel Vortex-werpen. Op haar sterkste onderdeel – meters maken – liet ze zien wat ze in haar mars heeft en gaf de concurrentie geen schijn van kans: liefst 1600 meter noteerde ze in de warme omstandigheden: een evenaring van haar record en ruim boven haar concurrentes op dit onderdeel: heel sterk Kirsten!

Loek Reinders

Loek liet zich ook niet onbetuigd op deze Champs. Ondanks zijn status als B-pupil heeft Loek al de nodige ervaring en dat resulteerde in een knappe 4e plek in zijn categorie in de meerkamp. Zijn constante loopprestaties – op zijn gloednieuwe spikes –  gecombineerd met een PR op het onderdeel medicienbal stoten resulteerden in een topranking voor Loek. Super Loek!

 

 

 

 

Bij de meisjes pupillen B liet Meike er geen gras over groeien wie de meerkamp over 4 onderdelen op haar naam zou gaan schrijven. In een klassement met 10 mede-pupillen liet ze zien wat ze het afgelopen jaar van trainer Sven geleerd heeft en won álle onderdelen van haar concurrentes. ‘En passant’ noteerde ook nog 2 PR’s: wat een knappe prestatie Meike!

Noëlle vestigde de meeste aandacht op haar prestaties. Ze ‘akkedeerde’ duidelijk heel goed onder de warme Paasomstandigheden en noteerde op álle onderdelen een PR! Waaauw! In het klassement met 15 medepupillen werd ze knap 5e en kreeg de handen van de menigte op elkaar met een worp van 3,90 op het onderdeel medicienbal gooien. Wat een knappe prestaties Noëlle!

Merel Maas

Tot slot vertegenwoordigde de goedlachse Merel de mini-pupillen. Ook de kleinste van het stel noteerde 3 PR’s! Bij het onderdeel medicienbal stoten liet ze zien over veel power te beschikken en noteerde de verste afstand bij de mini’s. Bij het onderdeel meters maken werd haar doorzettingsvermogen stevig getest maar doorstond die met verve. Super!

Kortom: een hele leuke wedstrijd waarin plezier en prestatie mooi samen kwamen en waarin de pupillen de clubkleuren van AV-LGD met trots presenteerden!

 

 

 

Kijk hier voor nog meer foto’s