Toveren tijdens 3e Athletic Champs in Helmond

In alle vroegte stonden ze daar dan bij het Helmondse HAC: de beteuterde vaders. Niks gaan uitslapen, heerlijk ontbijtje, vrolijke cadeautjes en knutselwerkjes. Nee, op deze Vaderdag stonden ze gewoon langs de kant van de atletiekbaan om hun kroost aan te moedigen en naar nieuwe PR’s en medailles te schreeuwen. Maar… ze werden beloond. Beloond met lachende snoetjes, enthousiaste kinderen en wereldse prestaties. Jazeker, zelfs daags na het defilé van de avondvierdaagse werden er gewoon geweldige prestaties neergezet door onze toppers.

A-pupillen

Luuk Rooseboom

A-pupillen
Het team A-pupillen bestond uit Dani Koetsier, Ise Spierings, Jop Slaats, Kirsten van den Hurk, Levi van Gemert, Myka Kuijpers, Renske Mennen, Eline Bartels, Thijs Mennen, Luuk Rooseboom en debutant bij een Athletic Champs wedstrijd: Tijn de Koning. De estafette liep deze keer niet zo heel soepel. Een 7e plek is niet echt des LGD’s, het liep gewoon even niet. Misschien zat de avondvierdaagse toch nog een beetje in de benen. Vlug door naar het volgende onderdeel: de 60m horden. En dan beginnen de supporters toch al een klein beetje te stralen. Thijs en Renske vliegen over de horden heen alsof ze er niet staan. Zo soepel, zo stijlvol en vooral: zo snel! Renske weet uiteindelijk een tijd neer te zetten van 10,6 seconden, wauw! Thijs klokte eveneens een hele snel tijd en kwam in 10,8 seconden over de finish. Bij het vortex werpen stak er één A-pupil met kop en schouders bovenuit. Myka wist de vortex keer op keer over de 25 meter te werpen. Met een worp van 29,50m wist hij de 2e afstand neer te zetten van alle deelnemende pupillen. Klasse, Myka! Ook Luuk deed het erg goed bij het vortex werpen. Hij zette heel netjes een PR neer, na het hordenlopen zijn tweede PR van de dag. Netjes Luuk! van Het polstokverspringen vereist een bijzondere techniek, die alle A-pupillen steeds beter onder de knie krijgen. Met behulp van Sven wisten Myka en Levi uiteindelijk zelfs naar respectievelijk 3,05 en 3,00 te springen. Wat een sprongkracht! Het hoogspringen is altijd een heel lastig onderdeel tijdens de Athletic Champs wedstrijden. De tijd is eigenlijk net te kort om geconcentreerd toe te werken naar de volgende uitdagende hoogte. Jop wist toch in deze snelle serie sprongen zijn PR te verbeteren. Kun je nagaan wat er in zit als hij gewoon de tijd krijgt! Petje af, Jop. Bij Levi zat de klad er goed in tijdens het hoogspringen. Het lukt hem telkens net niet. Eigenlijk wilde hij stoppen, maar uiteindelijk nam hij het initiatief om de lat gewoon een stuk lager te laten leggen, zodat hij toch punten voor het team kon verzamelen. Zijn doorzettingsvermogen werd beloond. Zijn poging slaagde en dat doorzetten verdiend een pluim. Goed gedaan, Levi! Bij het meters maken toverden een aantal pupillen een brede lach op de gezichten van de supporters. Kirsten liep naar een bijna onmogelijke afstand van 1650m. Tijn liep tijdens zijn eerste wedstrijd meteen naar 1600m. Jop liep naar een PR van 1550m en last but not least: Thijs zette een heel mooi nieuw PR neer door ruim 3 ronden te lopen. Een pupil moet toch nog even in het zonnetje gezet worden. Nadat ze 4x 10km en een turnwedstrijd in de benen had, wist Ize in Helmond maar liefst 4 persoonlijke records neer te zetten. Met zowel vader als grootvader langs de lijn een prachtig (groot)Vaderdag cadeau. Erg goed Ise!  Een prachtige afsluiting van een heerlijke wedstrijd!

Mika Koetsier

Nienke den Engelsman

B/C-mini pupillen
Het team met B/C en minipupillen bestond uit Benthe Coolen, Puck van der Valk, Simon Bartels, Nienke Bartels, Vive Spierings, Noëlle Martens, Mika Koetsier, Nienke den Engelsman, Julia van Duijnhoven, Meike Maas, Merel Maas en Pim Slaats. Let op de namen hierboven, want dit is een fantastische lichting leergierige atleten. Ik heb vernomen dat zij tijdens de pauze zelfs onderdelen trainen om te komen tot topprestaties. De teamestafette verliep nagenoeg vlekkeloos en dat resulteerde in een prachtige 3e plek. Meteen een goede uitgangspositie voor deze jonge pupillen en dat geeft zelfvertrouwen. Op naar het volgende onderdeel, het hurkhoogspringen. Maar liefst 7 pupillen verbeterde zijn of haar PR bij het hurkhoogspringen. Ongekend! Na Meike, die heel mooi over 90 cm heen sprong, waren Nienke en Benthe een klasse apart, door als C-pupil over 85 cm heen te springen. Chapeau! De 40m sprint werd een prooi voor de beide Nienke’s. Beiden legde de afstand af in een tijd van 40 seconden. Zou die snelheid verbonden zijn aan de naam Nienke? Fantastisch gedaan! Puck en Pim krijgen de techniek van het slingeren steeds beter onder de knie. Beide verbeterde zij hun record. Pim bleef in Helmond steken op 4,00m en Puck op 8,00m. Steeds een beetje verder en een beetje beter. Goed bezig, Puck en Pim!  Het hordenlopen overtrof qua persoonlijke records het sprinten. Maar liefst 8 PR’s werden er verbroken. Noëlle heeft van het hordenlopen al een beetje haar specialiteit gemaakt. Ze zweeft prachtig en met volle snelheid over de horden heen. Dat resulteerde in Helmond in een nieuw PR van 7,6 seconden. Wauw, wat knap Noëlle! Eveneens is de prestatie van Julia bewonderingswaardig. In een jaar tijd liep zij maar liefst 3,2 seconden van haar PR af. Vorig jaar liep ze nog een tijd van 12,50 seconden, in Helmond heeft ze slechts 9,3 seconden nodig om de 40 met hindernissen af te leggen. Wat een fantastische ontwikkeling. Petje af, Julia! En dan komen we bij nog zo’n fantastisch talent: Simon. Het vortex werpen is slechts een van de onderdelen waarin hij uitblinkt. Als mini-pupil (!) gooide hij de vortex over een afstand van 19,00m. Dit is een geweldige prestatie Simon! Na al deze prachtige onderdelen komen we alwer bij het laatste onderdeel: het meters maken. In 4 minuten kijken hoe ver dat je kunt komen. Bij dit onderdeel klinken altijd de namen van Meike, Nienke den Engelsman en Nienke Bartels. Zij komen het verst en dat was ook het geval in Helmond. Meike haalde 975 meter, Nienke en Nienke beiden 900 meter. Maar vlak daarachter liep nog een C-pupil een fantastische duurloop. Vive liet ook in Helmond weer indruk achter met haar prestatie tijdens de 4 minuten loop. Ze liep een afstand van 875 meter. Goed gedaan Vive!

En zo kwam er een einde aan een mooie wedstrijd in Helmond. Het was even wachten op de prijsuitreiking, maar dat was helemaal niet erg. De B/C/mini-pupillen veroverden de 1e plek in de poule en de A-pupillen wisten beslag te leggen op de 2e plek. Met goud en zilver op zak terug naar Deurne! Inmiddels hadden de pupillen bij alle aanwezige vaders een lach op hun gezicht getoverd, die er de rest van de dag niet meer af te poetsen was. En eerlijk gezegd, denk ik dat het aanstekelijk werkte op de moeders en andere AV-LGD supporters, want trotsheid gaat altijd gepaard met een betoverende lach, toch?

Nog een paar laatste loodjes en dan is het zomervakantie. Vrijdag 21 juni staat er nog een onderlinge competitie op het programma, gevolgd door de 4e  Athletic Champs op zondag 29 juni. Nog ff doorbijten en dan kunnen alle pupillen heerlijk genieten van hun welverdiende zomervakantie.

De overige foto’s van de wedstrijd in Helmond vind je hier