Tropische omstandigheden voor pupillen in Venray

Op 30 juni stond de 4e en tevens laatste Athletic Champs voor de zomervakantie alweer op het programma. Met tropische temperaturen waren onze pupillen te gast bij ATV Venray. De temperatuur liep zaterdag erg hoog op (35+) en zondag was vergelijkbaar weer voorspeld. Reden voor de organisatie om het programma te wijzigen. De team-estafette en de duurloop werden geschrapt en de atleten kregen tussen de onderdelen door extra tijd om de schaduw op te zoeken en even wat te drinken. Complimenten voor de organisatie om zo zorgvuldig om te gaan met de pupillen, begeleiders, trainers en publiek.

A-pupillen

A-Pupillen

Het team A-pupillen bestond uit Ise Spierings, Kirsten van den Hurk, Myka Kuijpers, Renske Mennen, Eline Bartels, en Luuk Rooseboom. Deze ‘die hards’ gingen er in Venray helemaal voor. In het ietwat kleine clubje viel Luuk in positieve zin erg op. Blijkbaar liggen de tropen hem, want hij zette maar liefst 4 PR’s neer. Bij het eerste onderdeel (60m sprint) zette hij als enige een PR neer met een tijd van 12,1 seconden. Keurig Luuk, ga zo door! Naast Luuk blonk ook Renske uit op dit onderdeel. Als enige atlete liep ze de 60 meter onder de 10 seconden. Ze noteerde een tijd van 9,9, prachtig Renske!  Bij het verspringen was Eline in haar element. Nooit eerder sprong ze over de 3,00m grens heen, maar in Venray lukte het. Met een sprong van 3,05m zette ze een prachtig nieuw PR neer. Super Eline! Het volgende onderdeel op het programma was het slingeren. Blijkbaar was de thermiek door het tropische weer uitstekend, want alle atleten wierpen de discus naar een PR (of evenaring daarvan). Fantastisch! Kirsten was aanvankelijk erg teleurgesteld in het schrappen van de duurloop en de team-estafette. Ze besloot zich maar uit te leven op de discus en wierp deze naar een heel mooi nieuw PR van 12,00m. Heel netjes Kirsten! Het vortex werpen was vervolgens een prooi voor Myka. Vorig jaar zette hij zijn PR enorm scherp met een worp van 31,50m en in Venray wierp hij de vortex eindelijk een stukje verder. Myka zette zijn nieuwe PR op 34,00m. Wat een afstand Myka! Het afsluitende onderdeel was de 60 meter horden. Hier pakte Ise haar 2e PR van de dag. Ze heeft een fantastische techniek, maar soms ontbreekt de kracht nog een beetje. Gelukkig heeft ze met haar techniek een hele goede basis voor alle onderdelen, die kracht komt vanzelf. Bij de horden liet ze haar techniek gelden en zette ze een keurig PR neer van 12,2 seconden. Heel netjes Ise!

B/C-mini pupillen

Len

Aafke

Het team met B/C en minipupillen bestond uit Benthe Coolen, Nienke Bartels, Vive Spierings, Mika Koetsier, Nienke den Engelsman, Meike Maas, Merel Maas, Len Proenings, Dennis Verbeek, Lotte Teepen en Aafke Mennen. Wat een opkomst! Wauw! Door het schrappen van de loopnummers stonden er voor de jongste pupillen ‘slechts’ 5 onderdelen op het programma. Bij het vortex werpen werden er meteen een aantal PR’s neergezet. Naast B-pupil Meike, wisten ook C-pupillen Vive en Aafke de vortex ongenadig ver weg te werpen. Aafke wist een afstand van 11 meter te bereiken en Vive haalde zelfs een afstand van 14,00m. Wat en kracht, fantastisch Aafke en Vive! Voor de B/C/mini-pupillen stond er als tweede onderdeel toch nog een estafette op het programma. De pendelestafette is een onderdeel waarbij sprinten, hordenlopen en overdracht van het welbekende estafettestokje samenkomen. Dit onderdeel ligt onze jonge atleetjes wel. Met uitblinkers Lotte en Nienke den Engelsman in de gelederen wist het team heel netjes een top 3 plek te behalen op dit onderdeel. Wat een teamprestatie, knap hoor! De A-pupillen behaalde heel veel PR’s bij het slingeren, voor de B/C/mini-pupillen was de medicienbal de pineut. Ook een werpnummer waar bijna iedereen een PR wist te stoten. De stoere mannen Dennis, Len en Mika deden Venray op hun grondvesten trillen door hun geweld. Wat een techniek en een kracht hebben deze kanjers. Dennis stootte naar 6,20m, Len naar 5,60 en mini-pupil Mika heel netjes naar 3,70m. Supermannen! De 40m sprint was een uitdaging op het tijdstip dat de zon het hoogste punt van de hemel wist te bereiken. Er werden helaas geen PR’s gelopen, maar Meike en Benthe bleven keurig onder de 7,5 seconden met een tijd van respectievelijk 7,0 en 7,3 seconden. Wat een snelheid tijdens deze hitte. Heel netjes Meike en Benthe! Het laatste onderdeel voor onze jonge talenten was het verspringen. Ook hier was de combinatie tussen kracht, techniek en thermiek erg goed. Maar liefst 6 PR’s werden verbroken. Merel wist haar record van 2,00m te herhalen in Venray en dat is een hele mooie prestatie in zo’n hitte. Naast Merel, was Nienke Bartels een van de smaakmakers bij het verspringen. Nienke is een echte all-rounder: ze kan werkelijk met alle onderdelen erg goed mee met de top van Limburg en Brabant. Bij het verspringen verbeterde ze haar PR met een fantastische sprong van 2,80m. Heel stilletjes nadert ze de 3 meter grens. Geweldig Nienke!

Door de vele drinkpauzes en het opzoeken van de schaduw wist iedereen er gelukkig zonder vervelende hitte-verschijnselen vanaf te komen. Sterker nog, tijdens het wachten op de prijsuitreiking hadden de pupillen nog energie over voor enkele spelletjes! Benthe en Kirsten hadden zelfs nog voldoende energie over om er nog even een 400m uit te persen. Wat een power!

De A-pupillen stonden in Venray op het hoogste treetje van het podium. Een zomerse 1e plek. Super! De B/C/mini pupillen deden hier nauwelijks aan onder en wisten de  2e plek in hun poule te behalen. Zo kwam er een prachtig einde aan de 4e Athletic Champs. Met een brede glimlach op hun gezicht reden de pupillen met hun ouders en begeleiders terug naar Deurne. Op weg naar zwembad, waterspelletjes en natuurlijk een dik verdiende ijsco.

Met nog 2 trainingen te gaan (waaronder de altijd gezellige ouder-kind training op woensdag) gaat de zomervakantie écht beginnen. Fijne vakantie allemaal en lekker uitrusten voor de tweede helft van het zomerseizoen!