Twee AV LGD leden met Pinksteren door Deurne tijdens Roparun 2023

Met Pinksteren raasde de ‘storm’ Roparun door Nederland.

De Roparun is een estafetteloop die start vanuit Twente en finisht in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon(!).

Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins.

Een van de deelnemende teams is het Schouwen Duivelandse team 279 Run4the Future. De meeste leden van dit team komen uit Zierikzee en omgeving. Maar ook onze LGD-ers Tonny Kersten en Riny Wismans zijn lid van dit gemêleerde gezelschap.

De loop kent een noordelijke route en een zuidelijke route. Tonny deed voor de derde maal mee en voor Riny was het de eerste keer. Aangezien de zuidelijke route onder andere door Deurne ging, was er een stukje thuiswedstrijd voor deze LGD-ers.

Tijdens de run zijn er verschillende rustpunten. Voor één van de rustpunten mocht het team gebruik maken van het terrein op de Djump. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt en namens team 279 onze hartelijk dank hiervoor.

Als loper heb je ongeveer 65 km afgelegd. Onze teamcaptain had het zo geregeld dat Tonny en Riny op eerste pinksterdag door Deurne liepen. Even na achten liepen zij vanaf het Clarinet richting de Markt om daarna het stokje over te dragen aan de volgende loper.