Uitgelicht 10 – de Familie Linders

Om de informatieverstrekking en clubbinding te vergroten, zijn we namens de communicatiecommissie met een nieuw item gestart. Dit item luidt naar de naam: ‘’Uitgelicht’’ en zal iedere maand verschijnen op de site en in de Tiswa. In het item ‘’Uitgelicht’’ worden er iedere maand een of meerdere leden (zowel prestatief als recreatief) uitgekozen en zal er het een en ander verteld worden over de prestaties. Dit kan door middel van een verslag en/of met behulp van een interview.

De communicatiecommissie

In deze Uitgelicht niet een, niet twee, maar zelfs drie personen van een gezin die zich actief inzetten voor de club. Vader Bennie is als trouwe supporter vaak aanwezig bij wedstrijden en zorgt voor de kiekjes, terwijl zijn vrouw Trea zich in het zweet werkt. Zoon John is een actieve junior D en haalde recent nog een 16e plaats in het LIMBRA crossklassement. Gezellige mensen, die niet alleen vanwege het sportieve aspect lid zijn van de vereniging maar ook hun bijdrage leveren aan de goede sfeer op ‘’de Djump’’.

Trea en John. Als actieve leden van de vereniging zullen we met jullie starten.

Sinds wanneer zijn jullie al lid van AV-LGD?

John: Ik ben al lid van de club vanaf de mini pupillen en dat is volgens mij dan sinds 2011.
Trea: Ik ben lid vanaf januari 2015, maar ik ben al in september 2014 begonnen met lopen bij de vereniging met de cursus ‘’start to run’’.

Waarom ben je ooit begonnen met hardlopen?

John: Ik ben erbij gekomen sinds groep 3. De juffen van mijn klassen hadden toen tegen mijn ouders verteld dat ze dachten dat atletiek wel iets voor mij was, omdat ik zo hard kon rennen.
Trea: Ik wilde met John wel eens de 3 kilometer hardlopen. Toen heb ik besloten om te gaan beginnen met hardlopen.

Wat zijn de leukste ervaringen die je bij de AV-LGD hebt meegemaakt?

John: De leukste ervaring is de wedstrijd in Dortmund.  Ik vind het leuk en gezellig dat we daar met z’n allen in een grote bus naartoe gaan.
Trea: Mijn leukste ervaring bij de vereniging is de estafette loop in Duitsland te Weeze. Dit is voor mij een ontspannen wedstrijd

Op welke (hardloop)prestatie ben je het meest tevreden/trots?

John: Bij het verspringen, want daar heb ik een van mijn beste prestaties geleverd. Daarnaast ben ik trots op mijn 800 meter indoor. Bij beide prestaties heb ik op twee leeftijdscategorieën een clubrecord. Als ik kijk naar de ontwikkeling, heb ik bij het verspringen de laatste tijd wel de grootste vooruitgang geboekt.
Trea: Ik ben het meest tevreden over de wedstrijd in Weeze want dat was mijn 1e echte wedstrijd van 5 km.

Welke wedstrijden wil je in de komende maanden gaan lopen?
John: Het liefst allemaal omdat ik het zo leuk vind!
Trea: Ik ga voor de Dreefloop, want daar kan ik lekker en ontspannen rennen.

Wat zijn jullie doelen voor de komende periode?
John: Om mijn pr’s te kunnen verbeteren!
Trea: In ieder geval proberen om geen laatste te worden.

Bennie. Jij loopt zelf niet, maar bent er gelukkig wel vaak bij.

Zou je zelf überhaupt willen lopen?

Ja, ik zou dat graag doen. Helaas kan ik het niet.

Wat vind jij de leukste activiteit van de Lopersgroep?
Een dagje indoor atletiek in Dortmund vind ik een hele leuke activiteit.

Wat vind je van de vereniging?
De onderlinge saamhorigheid binnen de vereniging is heel goed.

Waar kan de vereniging zich nog in ontwikkelen, wat vind jij belangrijk?
Qua ontwikkeling heb ik niet direct een antwoord, maar ik vind de jeugd heel belangrijk. ‘’De jeugd heeft de toekomst!’’
Dat lijken me mooie woorden om mee af te sluiten. Bedankt voor jullie inbreng en namens de communicatiecommissie wensen wij jullie heel veel succes en plezier de komende tijd!