Uitzwaaitraining tweedejaars A-pupillen

Veerle, Nick, Roos, Laura, Nienke, Len, Loek en Meike -tweedejaars A-pupillen- hebben afgelopen vrijdag hun laatste training als pupil gehad. Een heel energieke groep die op hun wenken werden bediend met een speciale training vol intensiteit, hindernissen en… een winkelkarretje!

Inlopen
De groep A-pupillen zijn inmiddels gewend aan de flinke intensiteit van het inlopen. Zeker nu Rien weer aan boord was na zijn forse val met de fiets (inclusief breuken en kneuzingen), ontkwamen de kinderen niet aan een luide ‘KOMAAAN, TANDJE ERBIJ’ van de oude krijger. Na de loopscholing onder leiding van Maaike en Ernie werd een testronde gedaan van 400 meter: een hele ronde op de baan op maximaal vermogen. Geen probleem voor deze groep: ze flitsten letterlijk op hoog tempo en onder toeziend oog van de B/C en minipupillen over de baan.

 

Obstacles
Na de forse inspanning was de energie direct terug omdat ze een obstacle-run werden voorgeschoteld. Een groot net, hordes, zware ballen en halters: geen probleem voor deze groep A-pupillen. Eerst alleen, daarna in tweetallen hand-in-hand, twee groepen tegen elkaar hand-in-hand (met hilarische taferelen) en tot slot een keer met de gehele groep hand-in-hand onder het net en om de pionnen… dat vergt nog wat afstemming was de algehele conclusie.

Uitzwaaien in een karretje
Daarna was het de beurt aan de eerstejaars A pupillen om de tweedejaars A pupillen om de pionnen, in een karretje, rond te rijden / rennen. Op 1 bocht na – waarbij Nick á la Max Verstappen in de grid belandde – werden rondetijden genoteerd die op een formule 1 baan goede noteringen zouden hebben opgeleverd.

Met een afsluitend gezamenlijk spel kwam een einde aan de pupillen-tijd voor Veerle, Nick, Roos, Laura, Nienke, Len, Loek en Meike. We wensen hen heel veel plezier bij de junioren!