Update Corona 14 december 2020: lockdown tot en met 19 januari 2021

Op 14 december heeft Mark Rutte het volk toegesproken en hierbij een lockdown tot en met 19 januari 2021 aangekondigd. Als gevolg van deze lockdown zijn er extra maatregelen en aanscherpingen van toepassing. Een toelichting van de belangrijkste maatregelen is terug te vinden op de website van de Rijksoverheid (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/toespraak-14-december-in-eenvoudige-taal). Hieronder de consequenties van de lockdown en de extra maatregelen en aanscherpingen op de trainingen en activiteiten van onze club.

Individuele baantrainingen

De individuele baantrainingen kunnen doorgang blijven vinden. De maximale groepsomvang gaat echter terug van maximaal 4 naar maximaal 2. Om toch alle leden voldoende mogelijkheden te bieden om op de baan te trainen, blijft de baan in de komende weken ook overdag geopend. Voor een overzicht met de beschikbare tijden, zie www.supersaas.nl. Omdat er voor deze week al reserveringen voor meer dan 2 personen aanwezig waren, zijn de reeds gemaakte reserveringen verwijderd. Iedereen die individueel op de baan wil trainen, dient opnieuw een reservering te maken. Hierbij nogmaals het expliciete verzoek om de eindtijden van de tijdsloten in de gaten te houden.

Kantine en kleedkamers bij de club blijven gesloten. De kleedkamer van de dames is voor noodgevallen geopend, zoals noodzakelijk toiletgebruik van dames en heren. Daarnaast staat de AED in deze kleedkamer voor eventuele noodsituaties.

 

Overigens geldt dat bij vorst en ijs er niet op de baan kan worden getraind.

 

Core stability training

Omdat groepslessen niet langer zijn toegestaan, zijn wij helaas genoodzaakt om ook de core stability training voorlopig weer stop te zetten.

 

Wat kan momenteel wel bij AV-LGD?

  • Individuele baantrainingen senioren: in groepjes van maximaal 2 personen kan individueel op de baan worden getraind. Reserveren is noodzakelijk en dient plaats te vinden via supersaas.nl. Aanvragen voor toegang tot supersaas is mogelijk door een mail te sturen naar koenvkessel@gmail.com. Tijdens het trainen wordt 1,5 meter afstand van elkaar gehouden en iedereen dient zich aan de gereserveerde tijdsloten te houden.
  • Wandeltrainingen senioren: ook voor wandeltrainingen geldt dat in groepjes van maximaal 2 personen kan worden getraind.
  • Solo-challenges: voor iedereen die lid is van Strava bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de AV-LGD solo challenges die worden georganiseerd. Hier kan iedereen individueel aan deelnemen. Momenteel loopt de Zandboscross solo challenge. Deze uitdaging kan heel de maand december worden aangegaan.
  • Jeugdtrainingen: de jeugd tot 18 jaar kan in groepsverband blijven doortrainen. Daarnaast worden er voor de jeugd in deze periode een aantal onderlinge trainingswedstrijden in het bos georganiseerd.

Wat kan momenteel niet bij AV-LGD?

  • Kantine en kleedkamers bij de club blijven gesloten. De kleedkamer van de dames is voor noodgevallen geopend, zoals noodzakelijk toiletgebruik van dames en heren. Daarnaast staat de AED in deze kleedkamer voor eventuele noodsituaties.
  • Dat betekent dus ook dat in de kleedkamer van de dames geen spullen mogen worden opgehangen.
  • Groepstrainingen voor senioren op de baan, de weg en in het bos zijn niet toegestaan.
  • Core stability training senioren is niet langer toegestaan.
  • Helaas kunnen er geen evenementen worden georganiseerd.
  • De jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van begin januari 2021 zal helaas geen doorgang kunnen vinden.

 

Pas goed op jezelf en op elkaar. Alleen samen krijgen we corona onder controle!

 

Met sportieve groeten,

Bestuur AV-LGD