Update Corona 20 januari 2021: aangescherpte lockdown tot en met 2 maart 2021

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen. De lockdown met aangescherpte maatregelen geldt ten minste tot en met 2 maart. De belangrijkste maatregel die ook consequenties heeft voor onze club, is de invoering van een avondklok. Deze wordt vanaf zaterdag 23 januari ingevoerd. Het is de bedoeling dat iedereen van 21.00 uur ’s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor onze club betekent dit dat er na 20.45 uur niet meer op de baan kan worden getraind. Voor de individuele baantrainingen zal het laatste blok (van 20.00 – 21.00 uur) worden aangepast naar een eindtijd van 20.45 uur. Op dat tijdstip wordt de baan gesloten. Het is ieders eigen verantwoordelijk om op tijd (voor 21.00 uur) thuis te zijn.

Een toelichting van de belangrijkste maatregelen is terug te vinden op de website van de Rijksoverheid (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/kort-overzicht-coronamaatregelen).

Wat kan momenteel wel bij AV-LGD?

• Individuele baantrainingen senioren: in groepjes van maximaal 2 personen kan individueel op de baan worden getraind. Reserveren is noodzakelijk en dient plaats te vinden via supersaas.nl. Aanvragen voor toegang tot supersaas is mogelijk door een mail te sturen naar koenvkessel@gmail.com. Tijdens het trainen wordt 1,5 meter afstand van elkaar gehouden en iedereen dient zich aan de gereserveerde tijdsloten te houden.
  • Wandeltrainingen senioren: ook voor wandeltrainingen geldt dat in groepjes van maximaal 2 personen kan worden getraind.
  • Solo-challenges: voor iedereen die lid is van Strava bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de AV-LGD solo challenges die worden georganiseerd. Hier kan iedereen individueel aan deelnemen.
  • Jeugdtrainingen: de jeugd tot 18 jaar kan in groepsverband blijven doortrainen. Daarnaast worden er voor de jeugd in deze periode een aantal onderlinge trainingswedstrijden in het bos georganiseerd.

Wat kan momenteel niet bij AV-LGD?

• Kantine en kleedkamers bij de club blijven gesloten. De kleedkamer van de dames is voor noodgevallen geopend, zoals noodzakelijk toiletgebruik van dames en heren. Daarnaast staat de AED in deze kleedkamer voor eventuele noodsituaties.
  • Dat betekent dus ook dat in de kleedkamer van de dames geen spullen mogen worden opgehangen.
  • Groepstrainingen voor senioren op de baan, de weg en in het bos zijn niet toegestaan.
  • Core stability training senioren is niet langer toegestaan.
  • Helaas kunnen er geen evenementen worden georganiseerd.

Pas goed op jezelf en op elkaar. Alleen samen krijgen we corona onder controle!

Met sportieve groeten,

Bestuur AV-LGD