Update Corona 14 januari 2022: sportclubs weer open

Op vrijdag 14 januari 2022 heeft het kabinet opnieuw een Corona persconferentie gehouden. Voor onder andere sport  is vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk. Het kabinet heeft besloten dat sportclubs weer open kunnen. Hieronder de consequenties van deze aangekondigde versoepelingen op de trainingen en activiteiten van onze club. Deze versoepelingen gaan bij AV-LGD vanaf maandag 17 januari in.

Groepstrainingen buiten
Voor het sporten in groepen buiten gelden voor de groepsgrootte geen beperkingen meer. Dat wil zeggen dat de groepstrainingen voor hardlopers, atleten en wandelaars weer kunnen plaatsvinden. Dit geldt voor zowel de trainingen op de atletiekbaan en in het Zandbos. Hierbij zijn de reguliere trainingstijden van toepassing.

Groepstrainingen binnen
Voor volwassenen kunnen de groepstrainingen binnen alleen plaatsvinden met toepassing van het Coronatoegangsbewijs. Het is aan de trainers van de core stability groep zelf om te bepalen of ze deze groepstraining weer willen opstarten met inachtneming en naleving van deze maatregel. Voor de jeugd kunnen de groepstrainingen binnen zonder beperkingen plaatsvinden.

Individuele baantrainingen
Naast de georganiseerde groepstrainingen binnen en buiten, willen we leden eveneens de mogelijkheid blijven bieden om individueel op de baan te trainen. Hierbij geldt dat enkel individueel en op eigen gelegenheid op de baan kan worden getraind buiten de reguliere groepstrainingen om. Dat wil zeggen dat individuele baantrainingen overdag kunnen plaatsvinden tussen 8.00 en 17.00 uur. We blijven hierbij gebruik maken van supersaas en verplichte tijdsloten van 50 minuten.

Kantine en kleedkamers
Kantine en kleedkamers bij de club blijven gesloten. De kleedkamer van de dames is voor noodgevallen geopend, zoals noodzakelijk toiletgebruik van dames en heren. Daarnaast staat de AED in deze kleedkamer voor eventuele noodsituaties. Belangrijke wijziging is dat bij noodzakelijk gebruik van de kleedkamer een mondkapje verplicht is.

Activiteiten en evenementen
Groepsactiviteiten en evenementen, zowel binnen als buiten, zijn nog niet toegestaan. Uiteraard blijven wij als club natuurlijk kijken wat we wél kunnen organiseren in de komende periode, zoals solo challenges.

Pas goed op jezelf en op elkaar. Alleen samen krijgen we corona onder controle!

Met sportieve groeten,

Bestuur AV-LGD