Van Kwakvors, Belgenhoek en Marisberg

Zeggen de namen  in de titel je niets? Dan heb je waarschijnlijk de ‘Duurloop op locatie’ van 9 april gemist. Die dag hebben we namelijk met een groep van 19 LGD-ers de omgeving van Grashoek verkend, waarbij we deze namen tegen kwamen. De organisatie, bestaande uit Wilma Tax, Paul Fransen, Ria Hendriks en Arno Hendrix, is er weer in geslaagd om leuke routes uit te zetten. Het is een compliment waard, dat ze er elke keer weer in slagen om op een relatief korte afstand van Deurne, mooie routes te vinden. Voor de meeste deelnemers betreft het dan een onbekende omgeving voor wat betreft looproutes.

Na het gezamenlijke vertrek vanaf de Djump, werden de auto’s geparkeerd in Grashoek, waar het Kanaal van Deurne en de Helenavaart bij elkaar komen. Hier vertrokken drie groepen over de door Willy Claessens benoemde ‘pukkelpiste’. Voor 9 personen betrof dit een route van 5 km. Op de 10 km route waren 6 deelnemers. De langste route van 15 km is door 4 lopers afgelegd. Het was prima loopweer, met iets wind en een zonnetje tussen de wolken door.

Na afloop is nog gezellig na geborreld in Helenaveen, waarna iedereen weer voldaan huiswaarts keerde. Dat de deelnemers enthousiast waren, bleek wel uit het feit dat al direct werd gevraagd naar de datum van de volgende ‘Duurloop op locatie’. Het succes van deze formule is dat het een gezellige verenigingsactiviteit is, waaraan door lopers van alle niveaus kan worden meegedaan. Bovendien loop je ook eens op plekken waar je waarschijnlijk nog nooit geweest bent, in plaats van de gebruikelijke Zandbosroutes. Dus heb je de Kwakvors, Belgenhoek en Marisberg gemist, dan komt er zeker nog een kans om op een andere interessante locatie een rondje te lopen. De organisatie hoopt zo snel mogelijk een datum te plannen.

 

Roland van den Bogaard