Vernieuwde Deurne City Run is er één voor jong en oud!

Droog en overwegend zonnig weer, een gevarieerd aanbod van onderdelen en natuurlijk een goede organisatie met veel trouwe vrijwilligers op de been. Oftewel, alle ingrediënten waren aanwezig voor een sportieve topavond! En dat werd het. Op zaterdag 8 juni 2024 vond alweer de 7e editie van de Deurne City Run plaats. Dit jaar in een nieuw jasje gestoken, want er stond een nieuw onderdeel op het programma; de Finstream ouder/kind Run. Aansluitend vond de 10 km estafetteloop plaats waarbij in teams van 4 personen met een estafettestokje werd gestreden om Knapen Trailers estafettebeker. De sportieve avond werd afgesloten met een drukbezochte individuele 5 km Deuvie Run.

Finstream Ouder/kind Run
De avond begon met de Finstream Ouder-Kind loop, een hartverwarmend onderdeel waarbij ouders samen met hun kinderen renden. Deze loop was verdeeld in twee categorieën: de onderbouw (groep 1 tot en met 4) en de bovenbouw (groep 5 tot en met 8).
In de eerste categorie, de onderbouw, straalden de jongste deelnemers van enthousiasme terwijl ze in estafettevorm samen met hun ouders het parcours aflegden. De eerste plaats was weggelegd voor het duo Jos en Timo Elfring met een tijd van 5:33. Mark en Jelle van Kessel werden tweede met 5:41. De derde plaats was voor Wes en Just Vogels, in een tijd van 5:44.
De tweede categorie, de bovenbouw, bracht de bovenbouw kinderen samen met hun ouders. Eerste in deze categorie werden Wilco en Mila Goorts met een tijd van 4:57, tweede werden Melissa van den Reek met Aimerance Ginga in een tijd van 5:21 en met een tijd van 5:42 werden Tim en Ivan Slaats verdienstelijk derde.

10 kilometer Knapen Trailers Estafetteloop
Het tweede onderdeel van de avond was de 10 kilometer Knapen Trailers Estafetteloop. Een laagdrempelige manier om in teamverband sportief bezig te zijn. Teams van vier personen renden ieder 2,5 kilometer over een uitdagend parcours midden door het centrum van Deurne. De sfeer was competitief maar vriendschappelijk, met deelnemers die elkaar luidkeels aanmoedigden. Het winnende team was Finstream 1 en kwam met een tijd van 32:52 minuten over de finish gevolgd door het tweede team Finstream 2, zij zette een tijd neer van 36:59. Het team wat derde was geworden was DZT X AV-LGD 1 met een tijd van 40:30. Het

5 kilometer Deuvie Run
De afsluiter van de avond was de 5 kilometer Deuvie Run, een populaire run die zowel recreatieve lopers als de meer getrainde wedstrijdatleten trok. De run werd gewonnen door Mark van Kessel, die de afstand aflegde in een indrukwekkende tijd van 15 minuten en 15 seconden. Joep Pouls werd tweede met een tijd van 16:18 uur. De derde plaats was voor Niels van Horne met een tijd van 16:36 uur. In totaal stonden er meer dan 100 deelnemers aan de start van dit onderdeel.

De Deurne City Run 2024 was weer een mooi evenement met een groot en gevarieerd deelnemersveld. Direct na de zomervakantie, zondag 8 september, staat weer de volgende sportieve uitdaging voor de deur! Dan is de halve marathon van Deurne, waarbij eveneens een 5 en 10 km wedstrijd wordt georganiseerd en natuurlijk de populaire bambino- en scholierenloop!

Alle uitslagen vind je hier en meer foto’s staat hier