Renske Mennen 2e in Volkel

Volkel was op zaterdag 16 december het toneel voor een mooie indoorwedstrijd, georganiseerd door atletiekvereniging De Keien uit Uden. AV-LGD was afgereisd met 6 bikkels die streden voor een podiumplek. De A-pupillen werden vertegenwoordigd door Fiene van Helmond en Kirsten van den Hurk, de B-pupillen door Renske Mennen, Eline Bartels en Jop Slaats en de mini-pupillen door Aafke Mennen. Voor de pupillen stonden 4 onderdelen op het programma: 35 m sprint, 35m horden, medicienbal stoten en hoogspringen. Voor Aafke, Eline en Jop was dit de eerste indoorwedstrijd, maar ze knokten zich dapper door de wedstrijd heen. De eerste PR’s werden neergezet en dat biedt weer een uitdaging voor de volgende indoor-wedstrijden. Fiene scoorde in deze wedstrijd maar liefst 3 PR’s, bij het hoogspringen, 35m sprint én bij de 35m horden. In dezelfde categorie liet Kirsten zien dat ze zich goed ontwikkelt bij alle onderdelen. Ze zette op alle onderdelen een PR neer. Renske was in Volkel op haar best. Vanaf het eerste onderdeel draaide ze mee in de top van de wedstrijd. Op de onderdelen medicienbalstoten en 35m horden was ze de beste van het wedstrijdveld, terwijl ze bij het hoogspringen een keurige 2e plek opeiste.  In de totaalscore kwam ze slechts 2 puntjes te kort voor de hoogste trede van het podium, maar ze kan trots zijn op 4 PR’s en een prachtige 2e plek!

Kijk hier voor de foto’s

Pupillen zeer sterk tijdens de Herperduincross

De atletiekvereniging AV-Oss ’78 uit Oss organiseert jaarlijks een hele leuke crosscompetitie. Deze Geert Peterscrosscompetitie bestaat uit 6 crossen, waarna het eindklassement wordt opgemaakt, waarbij de 4 beste wedstrijden meetellen. Kirsten van den Hurk won vorig jaar al het eindklassement en dat werkt aanstekelijk op een aantal pupillen van de club. A-pupil Myka stond dan ook gedreven aan de start van deze mooie cross. Na het startschot startte Myka snel en pakte direct de koppositie om deze vervolgens niet meer af te geven. Met Kirsten in zijn kielzog pakte hij overtuigend de winst bij de jongens pupillen A. Kirsten liet in de eerste wedstrijd (DOCFACROSS – Oss) al zien dat ze ook dit jaar weer van plan is voor de winst te gaan in het eindklassement. Tijdens de Herperduincross liet Kirsten er wederom geen gras over groeien. Ze had een prima start en al snel liep ze samen met Myka op kop van het veld. Overtuigend liep ze naar de winst bij de meisjes pupillen A en deed goede zaken voor het eindklassement. De LGD werd bij de B-pupillen vertegenwoordigd door Renske Mennen. Na haar 2e plek bij de indoor wedstrijd in Volkel, had ze ook in Herpen goede benen en liep ze soeverein naar de 1e plek. Renske’s jongere zus Aafke volgde haar grote zus op enige afstand en pakte eveneens de 1e plek, maar dan bij de C-pupillen. Last but not least was het Janske Mennen die (onder begeleiding van LGD-junior Ivar van de Hurk) de 1000m tot een goed einde bracht. Ze rende naar een dappere 5e plek.

N.B. Ivar van den Hurk liep voor de pupillen de wedstrijd voor de junioren. De D-junior liep naar een hele mooie 2e plek.

Zo zie je maar dat onze pupillen ook buiten de Limbra-competitie op zoek gaan wedstrijden om in vorm te komen of te blijven. Volgende week reizen ze weer af naar Roermond, waar de Neelderveldloop op het programma staat.

Kijk hier voor de foto’s