Vragen tijdens de corona crisis aan: Riki Smolders

Hardlopen heeft natuurlijk het grote voordeel dat je het altijd kunt doen. Alleen de stimulans van je loopmaatjes valt nu weg en wordt het (althans voor mij) meer een kwestie van discipline.
Normaal loop en zwem ik 3 tot 4 keer per week en nu dat zwemmen weggevallen is heb ik me voorgenomen om 2 tot 3 keer in de week te lopen. En ik moet zeggen tot nu toe lukt dat aardig. Van huis uit heb ik verschillende rondjes door het bos van 8 tot 13 kilometer. Door het bos bij de Oude Helmondseweg, of via de Florijn naar de Hees en dan over de Rijntjesdijk (lange route) of over de Biesdeel weer terug. Lekker door de bossen lopen vind ik het leuktst en dat mis ik nu de trainingen van de woensdagavond stilliggen, want voor onze groep is het bosseizoen weer begonnen.

Naast hardlopen ga ik regelmatig wandelen, in de Mariapeel, de Bikkels en het Zandbos. Tijdens het wandelen in het Zandbos bedenk ik alvast de training voor de woensdaglopers of beter gezegd probeer ik zicht te krijgen op hoe al de paden en paadjes met elkaar verbonden zijn. Want het is wel handig als je als trainer van de groep weet waar de lussen en de rondjes in het bos uitkomen.

Tijdens het lopen kom ik regelmatig wandelaars, lopers en fietsers tegen en heel af en toe zie ik dan iemand van de club. Jammer genoeg heb ik de afgelopen weken de gezelligheid van het samen lopen op de woensdagavond moeten missen. Maar gelukkig is vandaag bekend geworden dat we vanaf 20 mei weer in het Zandbos kunnen trainen.

Het Corona tijdperk is nog niet voorbij en het zal wennen zijn om samen, op veilig afstand te sporten.

Maar wel weer samen sporten!!