Wandeldag op locatie maandag 17 juni 2019

Op maandag 17 juni 2019 staat de wandeldag gepland. Joop v.d. Einden is de initiatiefnemer van dit gezellige evenement nadat een eerdere datum is geannuleerd door de blessure van Annie Schardijn. (beterschap Annie, we hebben je gemist op deze mooie wandeling)

Wat een prachtige dag voor onze wandeling op locatie. Henry, Ria, en Tonnie gaan op de fiets. Ze vertrekken al om 8 uur. Alle anderen gaan met auto’s. We melden ons vóór 9 uur bij “de Houten hoek” Het kruispunt Liesselseweg is afgesloten, dus even omrijden,  maar iedereen is vóór 9.30 uur op de parkeerplaats 75m. voor  (Molenbaan 35)  om het “Struinpad” in Meijel te gaan lopen.

Gewapend met muggenspray, veel flesjes water, snoepjes en spekkies om uit te delen en onze boterhammen gaan we samen op pad. We zijn met 19 personen. Het blijkt een zeer gevarieerde tocht over karresporen, door hoog gras, (wel goed gemaaid) langs boerderijen en door bossen en struiken, en slingerpaadjes van 2 voet breed langs kanaaltjes en weilanden. Rond 12 uur stoppen we voor onze lunch bij “de 7e hemel” Dit is een pluk en theetuin in de Grashoek. Deze uitspanning is normaal gesloten op maandag en dinsdag maar nu speciaal voor ons geopend. We mogen hier onze boterhammen opeten en genieten van koffie, soep en vlaai.

Na de lunch lopen we nog even de pluk tuin in om de mooi aangelegde tuin te bewonderen. Ook vullen we onze bidons nog eens met water.

We vervolgen onze wandeling om 13.00 uur. Al snel blijkt de wandeling verder te gaan over een smal paadje tussen hoge struiken door. Je kunt hier alleen achter elkaar aan lopen. Onderweg staat nog een bankje met uitzicht over het water. Heerlijk om even te rusten en nog wat water te drinken.

Aan het einde van dit smalle wandelpad verzamelen we om daarna met elkaar terug te lopen naar het beginpunt. Rond 14.30 uur zijn we weer bij de fietsen en auto’s en vertrekken we terug naar huis.

Joop, bedankt voor het organiseren van deze prachtige wandeling. Het was een gezellige dag

Nettie