Wandeling Baarlo

De mooiste wandeling ooit!!

Vandaag 2 mei ging de maandag morgen wandel groep op pad voor hun jaarlijkse wandeling op locatie. Het zonnetje schijnt en er zijn voldoende auto’s aanwezig. Bij de Houtenhoek zijn we met 21 personen en staan op tijd klaar om te vertrekken. Iedereen met rugtas of rugzak want de boterhammen en drinken voor onderweg nemen we zelf mee. Ook iets om op te zitten was het advies vooraf. De wandeling start in Baarlo. We rijden naar de rechterzijde parkeerplaats Dubbroek in Baarlo. Een prachtig parkeerterrein en het voelt als een plekje in het “buitenland”

Als alle auto’s met wandelaars aanwezig zijn vertrekken we voor een tocht van 15 km. Het tempo is rustig. Geen interval, geen versnellingen dit keer maar gewoon genieten van zon, natuur en goed gezelschap. Op tijd wordt er een stop ingelast om te rusten op een boomstam of een bankje en wat te drinken. Lekker op ons gemakje. Onderweg genietend van de natuur om ons heen.

We lopen slingerend door de bossen op half verharde paden en soms lijkt het niet meer dan een wild wissel. We komen rond 11 uur uit bij een verborgen tuin in het bos. Een prachtig bosperceel met kleine zitjes en hier en daar Boeddha beeldjes. De tuin blijkt aangelegd door een man. Na zijn overlijden heeft de echtgenote het perceel in stand gehouden en het is vrij te bezoeken. Na wat rondgekeken te hebben en wandelend over de mooie heuvelachtige paadjes stoppen we voor een drink en eetpauze in deze verborgen tuin. De vogels geven een fluit concert en de app van John geeft hulp bij de herkenning van de vogeltjes…was het een vink…een roodborstje of toch?

We gaan weer op pad lopen nog een tijdje door de prachtig omgeving. Wat is het fris groen en wat boffen we met het mooie weer. Veel jassen zijn al in de rugzak gedaan.

Na wat landbouw paadjes, ook tussen kassen door, komen we uit bij de sluis bij Steyl.

Het is goed toeven op de bankjes hoog op de dijk in de zon met uitkijk op de sluis. Er wordt hier ook alvast een lijstje gemaakt voor koffie en thee wensen voor als we straks bij een restaurant uitkomen. Handig hoor…koffie, thee, cappuccino, rosé biertjes en vlaaiiii

Nadat iedereen zijn lunch heeft genuttigd gaan we weer op pad. We lopen een mooi pad langs de Maas richting het restaurant Maes 21. De bediening is snel en vriendelijk en al gauw zijn we voorzien van onze bestelde drankjes. Na deze pauze gaan we weer verder.

‘s morgens heeft Annie de route nog even gewijzigd zodat we niet langs veel kassen wandelen maar lekker langs de Maas richting de uitkijktoren. Niet iedereen klimt in de toren maar het uitzicht is zeker de moeite waard.

We maken ons op voor het laatste stukje wandelen. Dit stukje is wat meer door bewoond gebied maar ook door mooie stukken natuur. Het laatste stukje wandelen we weer door de bossen met mooi groen, prachtig bloeiend fluitenkruid en we horen de zingende vogels. De parkeerplaats komt in zicht.

We zijn het er allemaal  over eens dat dit een geweldige wandeling was! Annie vertelt dat dit haar laatste georganiseerde wandeling was en trouwe wandelaars geven haar het compliment…de MOOISTE OOIT!

Annie, dankjewel, met de gps in je hand heb je ons een mooie dag bezorgd en ons ook weer terug gebracht op de parkeerplaats.

Geschreven door Netty

 

Alle foto’s vind je hier