Wederom dubbelslag van Kessel in Venray

Zondag 28 januari stond alweer de voorlaatste wedstrijd van het LIMBRA crosscircuit op het programma. Deze keer waren de bossen in Venray het decor van de Vlakwatercross. Om 10:30u klonk het eerste startschot en begonnen de heren en dames aan de 8050 meter lange cross. Mark van Kessel van AV-LGD pakte direct de leiding en liep onbedreigd naar de winst op de lange cross. Een tweetal minuten daarachter kwam Werner Gentle over de meet en hij greep net naast het podium. Hans van de Mortel was de volgende Deurnenaar die de finishlijn passeerde en hij pakte daarmee de winst bij de mannen 55 jaar.

Een uur later stonden de junioren en senioren klaar voor de korte cross over 4025 meter. Na een vliegensvlugge start pakte Mark van Kessel ook bij deze wedstrijd de leiding, om deze vervolgens niet meer af te staan en zo de tweede overwinning van de dag binnen te slepen. Kort daarachter werd gestreden om de overige podiumplaatsen en daar kwamen Koen van de Mortel en Ian Franssen net wat te kort voor. Die podiumplaats kwam er wel voor Fiona Jaberg, die op een seconde van de nummer 1, genoegen moest nemen met het zilver in de categorie vrouwen 45 jaar. Bij de A-junioren liep Koen Terheijden onbedreigd naar de eerste plaats. Tom Honings wist na een verdienstelijke wedstrijd als derde binnen te komen bij de B-junioren. Bij de meisjes junioren C behaalde Pouke van Dijk zeer overtuigend de 1e plaats. Ze bleef de nummer twee bijna 10 secondes en breidt daarmee haar leidende positie in het limbracross klassement nog verder. Zonder blessures of tegenslagen pakt ze volgende week de eindoverwinning in deze competitie.

Bij de jongens pupillen A wist Myka Kuijpers met een 5e plaats zijn beste seizoenprestatie neer te zetten. Bij de meisjes pupillen A behaalde Kirsten van den Hurk, in een tactisch sterk gelopen wedstrijd, een knappe 3e plaats. Jop Slaats behaalde eveneens een verdienstelijke 5e plaats bij de jongens pupillen B. Een podiumplaats was later op de dag ook weggelegd voor Aafke Mennen. Bij de mini-pupillen behaalde ze een erg fraaie 2e plaats.

Volgende week staat de laatste cross van de LIMBRA competitie op het programma en zullen de klassementen opgemaakt worden. Het circus zal zich dan verplaatsen in de richting van Heythuysen