Wegens succes verlengd: Kranenmortelloop 2017!

Ook al was er afgelopen weekend geen voetbal op de accommodatie van sv Deurne, de Kranenmortel lag er op zondag alles behalve verlaten bij. Met een temperatuur van om en nabij het vriespunt, maar onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje vond op 22 januari de Kranenmortelloop plaats. Een perfecte combinatie van teamwork en samenwerking bracht zowel jong en oud als leden en niet-leden bij elkaar voor de jaarlijks loop. Ook dit jaar tekende de Kranenmortelloop weer voor gezelligheid en sportief knappe prestaties! In totaal stonden er ongeveer 150 lopers aan de start verdeeld over de verschillende categorieën.

 
De organisatie van de wedstrijden, in handen van AV-LGD, sv Deurne en MHC Deurne, had voor dit jaar een nieuwe opzet uitgedacht. Voetballers, hockeyers, hardlopers en andere geïnteresseerde jeugd konden deelnemen aan één van de estafettelopen. De estafettelopen begonnen met de categorie 9 – 10 jaar. Bij deze afstand stond er geen maat op het duo Thijs en Thijs (Thijs Joosten en Thijs Vosselman), die beide, om en om, twee rondjes aflegden. Bij de categorie 11 en 12 jaar was het team van Sam Schaefer, Bram van de Meijden, Joost Gerrits en nogmaals Sam Schaefer de sterkste. Zij legden in een tijd van 10.02 gezamenlijk 2.800 meter af. Bij de 13- en 14-jarigen liepen Han Baselier, Jari Snijders, Tom Honings en nogmaals Han Baselier in een spannende wedstrijd naar de overwinning. De winnende tijd hier was 9.17 minuten. Het winnende meisjesteam met Line Biemans, Janneke van de Mortel, Robin Nadi en Nienke Gloudemans liepen een tijd van 11.23. Wesley Goossens, Giel Knijnenburg, Chris van Opbergen en Bimo van Rijsewijk wonnen vervolgens in een tijd van 8.33 bij categorie 15 en 16 jaar. Bij de categorie 17 en 18 jaar was het team met Daan Biemans, Tom Honings, Jurn Strik en J(?)an Franssen de snelste in een tijd van 8.35. Bij de senioren werd vervolgens door het winnende team (Stijn van Kessel, Roy Lammers, Michiel Vonken en Mark van Kessel) de snelste tijd van de dag gelopen. Zij wisten de vier rondes van 700 meter te volbrengen in een tijd van 8.02. De sportieve activiteiten werden afgesloten met een individuele loop van 2,8 km. Bij de mannen onder 40 werd deze gewonnen door Mark van Kessel. Bij de mannen boven 40 was Hans van de Mortel de snelste. Bij de dames jonger dan 40 jaar ging de overwinning naar Suzanne Kortooms. Bij de dames boven 40 was Fiona Jaberg degene die de beker in ontvangst mocht nemen. 
 
Traditioneel werd de Kranenmortelloop gezellig afgesloten in de kantine van sv Deurne onder het genot van een drankje en worstenbroodje. De deelnemers, organisatie en vele vrijwilligers die op de been waren konden terug kijken op een meer dan geslaagde dag