Zeer geslaagde jaarafsluiting tijdens koppeloliebollencross van AV-LGD

Op zaterdag 30 december 2017 vond voor de 5e keer op rij de traditionele koppeloliebollencross van AV-LGD plaats! Hierbij werd jong (pupillen en junioren C/D) gekoppeld aan oud (junioren A/B en senioren). Om en om dienden ze vijf rondjes af te leggen, waarbij de oudste van het koppel van start ging en een ronde van ongeveer een kilometer liep. De jongste van het stel liep een ronde van ongeveer een halve kilometer. Door de vele regen in de dagen ervoor, was er sprake van zware omstandigheden en een echt cross parcours. Dit kon de pret gelukkig niet drukken. Met het nodige teamwork kwam het beste bij de verschillende duo’s naar voren. De winnende koppels waren Tom Honings en Max van der Vondervoort (3e plaats), Hans van de Mortel en Lars Vermazeren (2e plaats) en Eni van Bree en Mark van Kessel (1e plaats).

Vlak voor de start van de koppelcross, waren de wandelaars van start gegaan met de wandeltocht. Deze drukbezochte wandeltocht had niet zozeer een winters maar een herfstkarakter, maar onder aanvoering van een aantal enthousiaste wandelbegeleiders gingen de wandelaars dapper van start. Ondanks de natte bospaden, lukte het opnieuw om een mooie en zeer gevarieerde wandeltocht af te leggen.

Na afloop was er voor zowel de hardlopers, wandelaars en toeschouwers glühwein en chocolademelk. En natuurlijk een heleboel heerlijke oliebollen! De koppeloliebollencross was ook dit jaar weer een super geslaagd evenement met veel deelnemers zowel bij de koppelcross als wandeltocht! Een activiteit waarbij jong en oud evenals hardlopers als wandelaars samen komen. Zo’n evenement toont maar weer eens aan dat hardlopen zeker geen individuele sport is!