Zilver voor AV-LGD dames bij de 5x5km Staffellauf in Weeze (D)

Zaterdag 22 september stond de estafetteloop in Weeze (D) weer op het programma. AV-LGD neemt al jaren met diverse teams deel aan dit laagdrempelig evenement. Dit jaar stonden 2 teams van AV-LGD aan de start. In totaal waren er 150 teams ingeschreven.

Op vrijdagavond werden de laatste wijzigingen nog aangebracht. Hierdoor ontstond er een dames- en een herenteam. Om precies half 3 klonk het startschot. De eerste lopers konden van start voor hun 5 kilometer op de atletiekbaan van de plaatselijke TSV-Weeze leichtathletik. Nadat deze lopers hun ronde in het achterland van Weeze en langs de Niers  hadden afgelegd, kwamen ze terug op de baan, waar de volgende loper van het team klaar stond om te vertrekken voor zijn/haar 5 kilometer. Dit herhaalde zich tot alle 5 lopers van het team hun afstand afgelegd hadden.

Dat iedereen zijn/haar uiterste best doet om een mooi resultaat neer te zetten, was te zien aan de uitslag. Het damesteam van AV-LGD, bestaande uit Melanie van de Ven, Ria Hendriks, Anita Verkoelen, Wima Tax en Desiree Conde werd tweede in hun klasse (Frauen II) in een tijd van 2.00.16. Het herenteam (Männer I) werd vijfde in een totaaltijd van 1.31.35. Het team bestond uit: Roy Lammers, Koen van Kessel, Wesley Vogels, Martijn Tuin en Mark van Kessel. Tevens was Mark van Kessel met een individuele tijd van 15.30 opnieuw de snelste van het veld!

Met de nodige herstelbiertjes en heerlijke Duitse braadworst werd deze geslaagde en gezellige middag afgesloten.