Zonnig tweede deel van de onderlinge competitie

In een heerlijk vrijdagavondzonnetje was de baan op 26 mei geprepareerd voor het tweede deel van de onderlinge competitie. Zoals gebruikelijk starten de pupillen als eerste. Dit keer stonden de sprint, vortexwerpen en hoogspringen op het programma.

 

Beau

U11 & U12 (A pupillen)
De U12 en U11 stonden te trappelen van ongeduld bij de start van hun 60m sprint. In tegenstelling tot de Athletic Champs hadden ze tijdens de onderlinge competitie slechts een kans om een scherpe tijd neer te zetten. Ook werden ze weggeschoten met het startpistool in plaats van de klapper. Het ging er dus best officieel aan toe op de Djump.

Jip

Sam en Jip waren bij de U12 zo snel als een speer en wisten een keurige tijd neer te zetten van 10 seconden en een beetje. Supersnel dus. Simon en Loek zijn in een hevige strijd verwikkeld om de koppositie bij de mannen U11. In de sprint waren ze samen de snelste in een tijd van 10,2 seconden. De onderlinge sportieve strijd blijft dus erg spannend! Bij de dames U12 eindigden Milou, Merel en Puck binnen een tel van elkaar. Een hele spannende sprint, waarbij Milou de allersnelste was in een tijd van 10,2 seconden. Bij de dames U11 hebben we natuurlijk Marit, die altijd goed is in de looponderdelen. Dat bewees ze ook weer  tijdens deze onderlinge competitie, want ze wist een tijd van 10,0 te klokken. Supergoed Marit! Ook Boh en Beau waren razendsnel op plek 2 en 3. Super!

Na de sprint mochten de U11 en U12 meteen door naar hun tweede onderdeel: hoogspringen. Bij de mannen U12 liet Bram zien dat hij een echte hoogvlieger is. Hij sprong over 1,15m heen. Knap hoor! Sam wist ook heel knap over 1,10m te springen en deed goede zaken voor het eindklassement. Loek was de man in de categorie U11. Hij sprong overtuigend over een hoogte van 1,10m en liet daarmee de concurrentie een spreekwoordelijk poepie ruiken. Keurig Loek!

Puck

Merel verbeterde haar PR met 10cm en kwam tijdens deze thuiswedstrijd over een hoogte van 1,10m. Ze deed daarmee goede zaken in de categorie U12. Goed gedaan Merel! Puck wist overigens heel netjes 1,05m te springen en Milou haalde een hoogte van 1,00m. Goed gedaan dames! Eerder vermeldden we dat Marit een echte loper is, maar die sterke bennen brengen hoor ook hoog de lucht in. Ze sprong maar liefst over 1,20m. Wauw! Beau en Boh wisten allebei over 1,05 te springen, wat natuurlijk ook heel knap is. Top!

Niels

 

 

U10 (B pupillen)
De jongere pupillen startten met het vortexwerpen. Techniek en kracht is nodig om het rugbyballetje met staart zo ver mogelijk weg te werpen. Remi weet wel hoe hij dit onderdeel tot een goed einde moet brengen. En wist met een afstand van 27,50 de vortex het verste weg te werpen. Loek wist ook een 20+ worp neer te zetten. Niels en Bas deden overigens ook erg goed hun best en wisten allebei een hele nette worp af te leveren. Bij de dames lag het allemaal wat dichter bij elkaar. Lisa wist het werponderdeel nipt te winnen met een afstand van 14,50m, gevolgd door Minke en Ize. Goed gedaan dames!

Na het vortex werpen stond voor deze categorie de 40m sprint op het programma. Wederom was het Remi die uit de startblokken vloog. Samen met Bas wist hij een snelle tijd neer te zetten van 7,7 seconden. Loek en Niels wisten overigens knap te volgen en wisten het verschil ruim binnen de seconden te houden. Een mooie sprintstrijd dus! Bij de dames was het al net zo spannend. Minke was de allersnelste, maar Lisa en Ize konden haar goed volgen. Het verschil op de finish was minimaal, dus wederom een spannende strijd!

Julia

U9 (C pupillen)
Mika en Thomas hebben in de winter al laten zien dat ze echte bikkels zijn tijdens de crossen. Tijdens de onderlinge competitie zien we deze twee stoere mannen natuurlijk ook weer bikkelen op de baan. Bij het vortexwerpen was het Mika die een heel verre worp afleverde. Maar liefst 24,50m! Thomas deed het ook erg knap met een worp van 13m. Bij de sprint wisten de mannen het zelfs nog spannender te maken. Beide kwamen ze over de finish in een tijd van 7,2 seconden. Goed gedaan mannen!

Bij de dames was het Julia die deze krachtstrijd wist te winnen. Met een paar prachtige veren in haar staart was ze net een prachtige indianenprinses. Haar vortex vloog naar 9,50m. Jip en Iris volgden op gepaste afstand met worpen van respectievelijk 6,50m en 6,00m. De sprint was dan weer een prooi voor Jip in een tijd van 8,1 seconden. Heel netjes! Iris volgde op plek 2 en Julie werd 3e. Keurig dames!

U8 (mini pupillen)
Cato stond als enige dame in deze categorie aan de start. Ze wist de vortex naar 5,50m te werpen en in de 40m sprint wist ze een tijd op de klokken te zetten van 10,3 seconden. Goed gedaan Cato!

Wat later op de avond startten ook de junioren met hun onderdelen. Voor hen stonden sprint, hoogspringen en kogelstoten op het programma.

U20 (A junioren)
Er stond slechts één atleet aan de start en dat is jammer. Geen strijd dus, maar wel complimenten voor John, die zich wederom laat zien in het AV-LGD tenue. Een snelle 100m in een tijd van 11,8 seconden en een stoot van 7,73m als resultaat van zijn inzet.

U18

U18 (B junioren)
Twee dames meldden zich voor een onderlinge strijd. Anne en Lieke namen het tegen elkaar op bij de onderdelen sprint en kogel. Zowel de sprint als het kogelstoten waren een prooi voor Anne in een tijd van 14,3 seconden en een stoot van 7,27m. Lieke volgde met een tijd van 18,2 seconden op de 100m sprint en een afstand van 6,08m bij het kogelstoten. Goed gedaan dames!

 

 

U16 (C junioren)
Bij de U16 ligt alle strijd nog open, zowel bij de mannen als bij de dames. Dani moest helaas de eerste wedstrijd missen, maar stond strijdbaar aan de start van de sprint. Hij wist de 100m dan ook te winnen in een tijd van 14,7 seconden Myka en Tijn wisten de schade beperkt te houden met tijden van 15,1 en 15,2 seconden. Bij het hoogspringen wisten de heren exact dezelfde hoogte te springen. Alle drie wisten ze een hoogte van 1,25m te behalen. Een mooie, sportieve strijd tussen deze drie krachtpatsers!

Bij de dames is de competitiestrijd ook nog erg spannend. Kirsten, Ise en Hilda zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd, op gepaste afstand gevolgd door de altijd vrolijke Luna. Tijdens de sprint finishte Kirsten en Hilda in een tijd van 11,9 seconden, gevolgd door Ise in 12,2 seconden en Luna in 14,2 seconden. Luna komt bij het hoogspringen steeds beter uit en sprong 1,15m. Hilda wist de lat nog te laten liggen op 1,20m. Kirsten wist in een nieuw PR neer te zetten 1,35m, superknap! Ise liet wederom zien dat ze het hoogspringen uitstekend beheerst. Ondanks het feit dat ze niet goed uitkwam met haar nieuwe spikes, wist toch maar knap over 1,45m te springen. Super Ise!

U14 (D junioren)
Loek is dit seizoen in uitstekende doen. Dat liet hij ook in Deurne weer zien. In een tijd van 11,7 wist hij zijn afstand van 80m af te leggen. Jahmairo en Len, twee die hards die ook altijd op de atletiekbaan te vinden zijn, volgde met een tijd van 12,6 en 12,8 seconden. Bij het hoogspringen wisten de drie heren allemaal een nieuw PR te springen. Len ging van 1,05m naar 1,15m, Jahmairo van 1,20m naar 1,25m en Loek ging van, schrik niet, 1,20m naar maar liefst 1,35m. Een small step for mankind, but a big step for Loek! Goed gedaan mannen!

Meike is een klasse apart bij de dames U14. Ze sprintte heel knap naar een tijd van 9,4 seconden op de 60m sprint. Aafke, Vive en Bente wisten nog redelijk in het kielzog van Meike te blijven met tijden van 9,8, 9,8 en 9,9 seconden. Netjes dames! Ook bij het hoogspringen was Meike de sterkste met een hoogte van 1,25m. Vive volgde heel netjes met een sprong over 1,20m en ook Saar wist uitstekend te springen. Zij sprong over 1,15m heen. Heel netjes!

Zo werd de zonnige avond voorzien van de nodige sportieve strijd. Het is in veel categorieën nog een hele spannende strijd. Op vrijdagavond 30 juni volgt de finale van deze mooie, onderlinge wedstrijd. De atleten zorgen uiteraard voor het nodige spektakel. We nodigen jullie als ouders, familie en sportliefhebbers van harte uit om de atleten aan te moedigen!+

Voor meer foto’s klik hier en de uitslagen staan hier