Zonovergoten 35e Gebr. Swinkels Dreefloop

In zomerse omstandigheden vond donderdag 25 mei alweer de 35e Gebr. Swinkels Dreefloop plaats rondom ‘’de Djump’’. Ongeveer 200 lopers stonden om 11:00 u aan de start voor een 5, 10 of 15 kilometer.

Bij de 5 km trimloop barstte er zowel bij de mannen als de vrouwen een spannende strijd los voor het eremetaal. Na een lange eindsprint passeerde Sjors Thielen bij de mannen en Elles van der Vorst bij de vrouwen als eerste de eindstreep. Zij deden over hun 5 km 17.44 minuten resp. 20.44 minuten.

Op de 10 km trimloop hoefde er zowel bij de mannen als bij de vrouwen geen sprint aan te pas te komen. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Fanny van Bree in 43.00 minuten. Hiermee had zij een voorsprong van ruim anderhalve minuut op de tweede vrouw. Bij de mannen won Stijn van Kessel de wedstrijd enigszins verrassend in een tijd van 35.12 minuten. Van Kessel liet hiermee zijn uitstekende vorm zien en hij versloeg hiermee erkende namen als Neal Bouterse en Werner Gentle (AV-LGD). Gentle moest genoegen nemen met een derde plaats in 37.35 minuten.

Bij de 15 km Atletiekunie wedstrijdloop werd de wedstrijd, evenals vorig jaar, eenvoudig gewonnen door Mark van Kessel (AV-LGD). Direct vanuit de start soleerde Van Kessel naar een eindtijd van 52.09 minuten. Daarmee had Van Kessel een voorsprong van bijna 3 minuten op Aziz Kanfaoui van Eindhoven Atletiek. Willy Kanters (AV-LGD) pakte de winst op de 15 km bij de mannen 50 jaar en ouder. Kanters had 10 seconden langer dan een uur nodig voor de 15 km. Bij de vrouwen was de deelname vrij mager maar kwam Chantal van Oudheusden (vrouwen 35) van Sprint Breda als eerste over de finish.

AV-LGD kan, met dank aan de nodige vrijwilligers, terugkijken op een zeer geslaagde 35e Gebr. Swinkels Dreefloop. De volgende afspraak is op 1 juli aanstaande, wanneer de avondloop in het centrum van Deurne zal plaats vinden. Kijk  voor meer informatie hierover.